У Новій Зеландії вперше запустили в космос приватну ракету. ВІДЕО

 

Американська аерокосмічна корпорація Rocket Lab успішно здійснила перший запуск у космос ракети з приватного стартового комплексу, розташованого на півострові Махіа в Новій Зеландії.

Про це пише New Zealand Herald, повідомляє “Укрінформ“.

“Ми не зовсім вийшли на орбіту і будемо аналізувати, чому. Проте досягнення космосу під час першого запуску значно посилює наші позиції щодо прискорення комерційної фази нашої програми”, – сказав засновник і виконавчий директор компанії Пітер Бек, новозеландець за походженням.

Тестовий запуск ракети Electron став першим у Новій Зеландії. Щоправда, під час запуску (одного з трьох запланованих) ракета не несла жодного вантажу. Однак у Rocket Lab зазначають, що згодом Electron зможе доставити на орбіту 150 кг корисної ваги.

За даними Rocket Lab, кожен запуск одноразової ракети коштує близько 5 мільйонів доларів. Цього року компанія планує почати регулярні комерційні запуски.

Відео першого запуску ракети з космодрому в Новій Зеландії:

Довжина ракети Electron – 17 м, діаметр – 1,2 м. Максимальне корисне навантаження – 225 кг, але вона призначена для перевезення лише 150 кг на низькі орбіти – між 300 км і 500 км над землею.

Читайте також:

Російський космічний корабель упав на півдні Сибіру. Україна не винна. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна