У Дніпрі “фейкових” ветеранів позбавили фінансування з міського бюджету

 

Міська рада Дніпра 17 травня ухвалила рішення позбавити муніципального фінансування громадські організації фіктивних ветеранів війни. Про це повідомив мер міста Борис Філатов, який виступив ініціатором такого рішення.

“На сесії міськради депутати підтримали мою пропозицію позбавити фінансування псевдоветеранські організації та переставити вивільнені кошти на додаткову адресну допомогу СПРАВЖНІМ ветеранам, яких у місті залишилося всього 809 осіб”, – написав Філатов у “Фейсбуці“.

“Оппоблок” не голосував. Їм справжні ветерани потрібні так, як мені потрібні їхні ряджені шахраї”, – додав мер.

Читайте також:
У Дніпрі спалили офіс “Опоблоку”. Мер Філатов каже, що могли й самі

Як повідомляла “Новинарня“, у Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії “Опозиційний блок” виникли сутички між громадськими активістами, ветеранами АТО з одного боку – та охороною “Опоблоку” (“тітушками” нардепа Олександра Вілкула) і поліцією – з іншого. Громадські активісти виступили проти політичної символіки лівих та “Опоблоку”. Поліція застосувала кийки і силу. Фактично поліція була в змові з “тітушками” “Опоблоку”, які вирізнялися розпізнавальними знаками у вигляді оранжевих смужок.
Постраждали кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала швидка допомога.

Мер Борис Філатов на тлі безсилля міліції виступив за створення воєнізованих місцевих дружин та заявив про припинення фінансування з місцевого бюджету “старих” ветеранських організацій.
При цьому Філатов також повідомив, що ветеранські організації також будуть позбавлені приміщення у міськвиконкомі, а на наступній сесії міськради фінансування буде спрямоване тільки Спілці ветеранів АТО.

Про проблему фінансування “фейкових” ветеранських організацій державним коштом читайте в матеріалі “Новинарні“: “Дарма боролися”. Міністр Рева ухвалив рішення про бюджетне фінансування псевдоветеранських “ГОшок”

Читайте також:
Ветеранам до Дня перемоги одноразово виділили 1,3 млрд. грн.

У Дніпрі ОДА влаштувала фотосесію ветеранів АТО і Другої світової

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна