У Дніпрі спалили офіс “Опоблоку”. Мер Філатов каже, що могли й самі

 

У місті Дніпро підпалили офіс партії “Опозиційний блок”, розташований у житловому будинку. Про це повідомляє прес-служба “Опоблоку”.

“11 травня о пів на 4-ту ранку двоє невідомих чоловіків, приховуючи обличчя під капюшонами, кинули кілька пляшок із запальною сумішшю в офіс “Опозиційного блоку” на пр. Яворницького (Карла Маркса), 5. Після цього нападники втекли на автомобілі”, – ідеться в заяві.

Пожежу ліквідували дві пожежні машини.

 

“Опозиційний блок” звертає увагу президента України, Генпрокуратури, правоохоронців на “розгул радикалізму і беззаконня в Дніпрі” та вимагає відновлення правопорядку”.

Депутат міськради Дніпра від “Опозиційного блоку” Сергій Суханов заявив, що за підпалом стоять “радикали”. Він нагадав, що “радикали” так само напали на колону “Маршу перемоги” в Дніпрі 9 травня.
Раніше співголова фракції “Опоблоку” в парламенті Олександр Вілкул заявив, що за цією провокацією стоять мер Дніпра Борис Філатов і нардеп Андрій Денисенко.

У коментарях до фото наслідків пожежі в “Опоблоці” мер Філатов погодився, це на користь лише самим партійцям – “зайвий привід для обвинувачень”.

“Може, і свідома провокація, може, й самі, може, й обурені. Смутний час”, – написав він у “Фейсбуці”.

Читайте також:
“Новим” головою поліції Дніпропетровщини став скомпрометований
генерал Глуховеря з часів Януковича

Як повідомляла “Новинарня“, у Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії “Опозиційний блок” виникли сутички між громадськими активістами, ветеранами АТО з одного боку, охороною (“тітушками” Вілкула) і поліцією  – з іншого. Громадські активісти виступили проти політичної символіки лівих та “Опоблоку”. Поліція застосувала кийки і силу. Фактично поліція була в змові з “тітушками” “Опоблоку”, які вирізнялися розпізнавальними знаками у вигляді оранжевих смужок.
Постраждали кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала швидка допомога.

Всього у відділення поліції було доставлено 15 осіб. Травмовано 14 осіб – 8 учасників заходу і 6 поліцейських.
Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що затримано 12 “тітушок”.

Через події в Дніпрі було відставлено керівництво місцевої поліції, міністр Аваков попросив вибачення.
Прокуратура Дніпропетровщини почала кримінальне провадження за фактом перевищення влади службовими особами поліції області за ч. 2 ст. 365 КК України.

Мер Філатов на тлі безсилля міліції виступив за створення воєнізованих місцевих дружин та заявив про припинення фінансування з місцевого бюджету “старих” ветеранських організацій.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна