Мер Дніпра припиняє фінансування фейкових ветеранських організацій і погрожує “фрайкором”

 

Мер Дніпра Борис Філатов після сутичок 9 травня прийняв рішення припинити фінансування з міського бюджету всіх ветеранських організацій, крім учасників АТО.

“З сьогоднішнього дня я закриваю міське фінансування всіх “ветеранських організацій”, – написав він на своїй сторінці у “Фейсбуці” в ніч на 10 травня.

При цьому Філатов також повідомив, що ветеранські організації будуть позбавлені приміщення у міськвиконкомі.

“Хитрож@опі бійці колчаківських фронтів 46-го року народження виїжджають із міськвиконкому вперед ногами. Назавжди”, – заявив він.

Водночас мер підкреслив, що на наступній сесії міськради фінансування буде спрямоване тільки Спілці ветеранів АТО.

Крім того, після неправомірних дій поліції щодо ветеранів АТО Борис Філатов констатував, що “в Дніпрі ненормальна ситуація в поліції”. Він нагадав, що раніше позбавив поліцію чергової субвенції з міського бюджету, але тоді в МВС його “ніхто не почув”.

“Якщо ситуація не зміниться, то в місті буде створено аналог німецького фрайкору початку ХХ століття. Я не хочу розвивати цю тему, але вже бачу як ватні дупи розриваються від жаху”, – написав Філатов, маючи на увазі “Фрайкор” (нім. Freikorps, вільний корпус) – напіввійськові добровольчі формування, які придушували комуністичні заколоти у Веймарській республіці (тоді зокрема були вбиті вожді німецьких комуністів Карл Лібкнехт та Роза Люксембург).

Як повідомляла “Новинарня“, у Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії “Опозиційний блок” виникли сутички між громадськими активістами, ветеранами АТО з одного боку та охороною “Опоблоку” (“тітушками”) і поліцією  – з іншого. Громадські активісти виступили проти політичної символіки лівих та “Опоблоку”. Поліція застосувала кийки і силу. Постраждали кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала швидка допомога.
Всього у відділення поліції було доставлено 15 осіб. Травмовано 14 осіб – 8 учасників заходу і 6 поліцейських.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, нібито в Дніпрі затримано вісім “тітушок”. Натомість, як прокоментував мер Борис Філатов, відпустили сімох із них – крім одного, який побив депутата облради Влада Бородіна.

Про проблему фінансування з державного і комунальних бюджетів фейкових ветеранських організацій читайте у великому матеріалі “Новинарні“:
“Будьте ви прокляті”. Як волонтери й АТОвці відсувають псевдоветеранів від бюджетного корита.

Про те, як Мінсоцполітики усувається від розв’язання проблеми:
“Дарма боролися”. Міністр Рева ухвалив рішення про бюджетне фінансування псевдоветеранських “ГОшок”.

Читайте також:
Аваков попросив вибачення за дії поліції в Дніпрі 9 травня
та повідомив про відставки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна