Парламент Чорногорії ратифікував вступ країни до НАТО

 

Парламент Чорногорії у п’ятницю, 28 квітня, проголосував за ратифікацію закону про вступ країни до НАТО. Про це повідомляє чорногорська телерадіокомпанія RTCG.

Під час голосування в Скупщині “за” вступ Чорногорії до НАТО висловилися всі 46 парламентаріїв, присутні на засіданні (загалом у Скупщині 81 депутат).
До 42 голосів урядової коаліції долучилися також 4 депутати від Соціал-демократичної партії.

Ратифікація проходила у місті Цетиньє – історичній і культурній столиці Чорногорії.

“НАТО і ЄС були й залишаються гарантами миру та стабільності, основою економічного і соціального процвітання”, – заявив у парламенті прем’єр-міністр Чорногорії Душко Маркович.

За його словами, членство у НАТО гарантує країні безпеку, і, як зазначив Маркович, стане “вітром у спину у впровадженні реформ” на шляху вступу до ЄС.

Паралельно із сесією парламенту опозиційний “Демократичний фронт” провів акцію протесту проти рішення Скупщини, заявивши, що не визнає його без загальнонародного референдуму.

Нагадаємо, вибори до Скупщини Чорногорії восени 2016 року відбувалися на тлі спроб проросійських сил влаштувати державний переворот.

Як писала раніше “Новинарня“, Чорногорія отримала офіційне запрошення до НАТО на початку грудня 2015 року.
Для перетворення Чорногорії на повноправного члена НАТО необхідна ратифікація відповідного документа всіма 28 країнами-членами Альянсу. Цей протокол було підписано 19 травня 2016 року, але наразі його ще не ратифікували Нідерланди та Іспанія.

Читайте також:
До спроби перевороту в Чорногорії причетна російська влада, – прокурор

У Чорногорії “рашисти” готують референдум за кримським сценарієм, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна