Число українських заручників в ОРДЛО збільшилося, – Геращенко

 

Кількість незаконно утримуваних громадян України в ОРДЛО зросла до 128 осіб. Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, учасниця переговорів ТКГ в Мінську Ірина Геращенко.

“На жаль, кількість заручників на окупованих територіях збільшується – за рахунок цивільних осіб, яких хапають і висувають надумані звинувачення в шпіонажі, диверсіях, терактах… На сьогодні заручників уже 128. У четвер (27 квітня) стало відомо про ще одного незаконно утримуваного українця”, – написала вона у соцмережі.

“Заради звільнення ВСІХ готові до компромісів. Аби тільки витягти”, – підкреслила Геращенко.

Вона також уточнила підхід до термінології: “На території України немає ніяких полонених! Є особи, які здійснили злочини проти української держави, щодо яких ведуться розслідування, суди або які вже відбувають покарання.
На окупованих територіях є заручники (громадяни України – “Н”), яких незаконно утримують незаконні озброєні формування. В Росії незаконно утримуються політв’язні – українці, це політв’язні Кремля”.

“Точні формулювання – це дуже важливо в умовах гібридної війни. Не підігруйте Кремлю, який торочить про “громадянську війну”. Ми не воюємо з Донбасом, тому ні про яких полонених не можна говорити апріорі”, – заявила Ірина Геращенко в соцмережі.

Як інформувала “Новинарня“, станом на 13 квітня українська сторона заявляла про 126 наших заручників в ОРДЛО.

Читайте також:
У тюрмах України почалася верифікація “сепарів” за участю ОБСЄ
для обміну на наших заручників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна