Речник Путіна відповів, чи поновлять у Криму Меджліс після рішення Суду ООН

 

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що громадські організації кримських татар можуть діяти в Росії без будь-яких обмежень, якщо мова йде не про екстремістські прояви.
Про це він сказав у п’ятницю, 21 квітня, коментуючи рішення Міжнародного суду ООН за позовом України, передає російське агентство ТАСС.

Пєсков уник згадки про Меджліс кримськотатарського народу, який був заборонений у Росії як “екстремістська організація”, при тому що Суд ООН у Гаазі виніс припис поновити його діяльність.

“Фактично ніяких обмежень для функціонування громадських організацій громадян Росії – кримських татар – немає. Існують різні екстремістські прояви, екстремістські організації і, як і всюди в Росії, екстремістські прояви будуть переслідуватися за законом”, – сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи буде дозволена діяльність Меджлісу в окупованому РФ Криму.

Речник Путіна додав: “Все, що не заборонено, воно дозволено – і громадська діяльність, і політична, і інша, тут ніяких проблем немає”.

 

Читайте також:
“Справедливість є”. Лана Зеркаль – про те, чому рішення Суду ООН
є позитивним для України

Меджліс подав до ЄСПЛ скаргу на його заборону Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна