Російські окупанти остаточно заборонили Меджліс

 

Верховний суд РФ остаточно заборонив Меджліс кримськотатарського народу. Про це повідомив із залу суду кореспондент “Радіо Свобода”.

Підконтрольний Кремлю старший прокурор Криму Володимир Чухрін на засіданні наполягав на тому, що “діяльність Меджлісу становить загрозу безпеці держави і суспільству”.

Сторона захисту вказувала, що Меджліс не може бути відповідачем, оскільки не є громадською організацією. Як зазначив захист, органи Меджлісу діють на території іншої держави (в Україні), таким чином, неможливо заборонити Меджліс кримськотатарського народу на території, де не діє “антиекстремістське законодавство Росії” (ст. 9 федерального закону від 25.07.2002 року № 1145-ФЗ “Про протидію екстремістській діяльності”).

Заборона Меджлісу в Росії зокрема означає, що при кожній його згадці у ЗМІ РФ, як і при згадках “Ісламської держави” й “Правого сектора”, слід зазначати: “организація визнана екстремістською і її діяльність на території Росії заборонена”.

Нагадаємо, 26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму заборонив діяльність Меджлісу на території окупованого РФ півострова.
Світова спільнота висловила рішучий протест у зв’язку з такими діями російської влади.
25 травня до Верховного суду Росії було подано апеляцію на рішення про визнання Меджлісу кримсько-татарського народу екстремістською організацією і заборону його діяльності.

Як відомо, члени Меджлісу протягом усієї анексії Криму Росією виступають з проукраїнською позицією.

Читайте також:
У Києві проходить мітинг проти заборони Меджлісу. ФОТО

Чубаров розповів, як працюватиме Меджліс після заборони окупантами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна