“Гопник у Радбезі”. Соцмережі висміяли манери нового представника Росії в ООН

 

Виступ заступника постійного представника Росії в ООН Володимира Сафронкова викликав фурор у соцмережах.

Під час засідання Ради Безпеки ООН 12 квітня Сафронков зірвався й грубо відповів своєму колезі, представнику Британії в Меттью Райкрофту. Той зауважив, що Росія зловживає своїм правом вето, підтримуючи режим Башара Асада та застосування хімзброї в Сирії.
На це предстаник РФ, який виступав російською мовою, відповів, що Британія просто “злякалася” можливої співпраці Росії зі США, перейшов на “ти” і заявив: “Подивися на мене, очі не відводь!”

“Ви злякалися, сон втратили, що ми будемо співпрацювати зі США. Ви цього боїтеся. Все робите для того, щоб ця взаємодія була підірвана… Саме тому… Подивися на мене, очі не відводь! Що ти очі відводиш?! Ти сьогодні говорив, пане Райкрофт, не щодо порядку денного засідання. Ображав Сирію, Іран, Туреччину, інші держави… Не смій ображати Росію більше”, – істерично звернувся до Райкрофта Сафронков.

Тепер у соцмережах представника Росії в ООН порівнюють із гопником.

“Добре, що в англійській мові немає займенника «ти». Англієць усього ідіотизму російської істерики в ООН навіть не зміг зрозуміти”, – зазначають користувачі.

Дехто також із ностальгією згадує покійного посла Росії при ООН Віталія Чуркіна, виступи якого на тлі спічу Сафронкова тепер видаються “верхом адекватності”.

Варто зазначити, що на цьому засіданні Радбезу ООН Росія традиційно скористалася правом вето і заблокувала проект резолюції щодо хімічної атаки в Сирії, запропонований Великою Британією, Францією та США.

Документ підтримали 10 членів Радбезу, два проголосували проти, три — утрималися.
Разом із Росією проти проекту проголосувала Болівія, утрималися – Китай, Ефіопія і Казахстан.

Проект резолюції пропонує розслідувати інциденти із застосуванням хімічної зброї в Сирії, в тому числі в Хан-Шейхуні.

Як повідомляла “Новинарня“, у місті Хан-Шейхун (провінція Ідліб) 4 квітня відбулася хімічна атака, внаслідок якої загинуло понад 80 людей.
7 квітня США випустили близько 60 крилатих ракет “Томагавк” по сирійській авіабазі Шайрат, звідки, за висновком Пентагону, злітали літаки ВПС Асада для атаки на Хан-Шейхун.

Після смерті Віталія Чуркіна обов’язки представника Росії при ООН наразі виконує його заступник Володимир Сафронков.

Читайте також:
У кадр ЗМІ на сирійській авіабазі Шайрат
потрапили російські контейнери хімзброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна