Росія заборонила перекази з Росії в Україну через міжнародні платіжні системи.

 

Рада Федерації РФ схвалила закон, що забороняє грошові перекази з Росії до України через міжнародні платіжні системи.

Як повідомляє УНІАН, закон повинен набути чинності через 30 днів після дня його офіційного опублікування.

Згідно із законом, у разі введення іноземною державою заборон щодо російських платіжних систем транскордонні перекази грошей будуть можливі з Росії в таку державу лише за умови, що оператор платіжної системи, оператори послуг платіжної інфраструктури прямо або опосередковано контролюються РФ.

Ці правила будуть поширюватися на перекази без відкриття банківського рахунку.

Банк Росії повинен буде розміщувати на своєму офіційному сайті інформацію про введення іноземними державами заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані Центробанку. Передбачені законом обмеження будуть застосовуватися з дня розміщення регулятором таких відомостей.

Як повідомлялося раніше, в кінці жовтня 2016 року Україна заборонила діяльність низки російських платіжних систем, в тому числі “Золотої корони” і “Юністрім”.

За підсумками 9 місяців минулого року, українці що працюють за кордоном, перерахували в Україну 3,259 млрд. доларів, в тому числі з Росії – 758 млн. доларів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна