У день скасування візового режиму з ЄС грузини запустили флешмоб на підтримку безвізу для України

 

Громадяни Грузії, для яких з 28 березня набув чинності безвізовий режим із державами ЄС, запустили в соцмережах флешмоб в підтримку України.

Учасники флешмобу публікують свої фотографії з хештегом #Visa_Free_For_Ukraine, повідомляє “Європейська правда“.

На фото вони тримають у руках аркуші паперу з написом англійською мовою: “Я не відчуватиму себе повноцінним європейцем доти, доки Україна не отримає безвізовий режим”.

У вівторок, 28 березня набув чинності безвізовий режим між Грузією та Європейським союзом. Громадяни Грузії тепер мають право на в’їзд до Шенгенської зони терміном до 90 днів за наявності біометричного паспорта.

Безвізовий режим поширюється також і на громадян Грузії, які проживають на окупованих територіях Абхазії і Південної Осетії.

Як повідомляє Rustavi 2, першу безвізову поїздку вранці цього історичного дня розпочав прем’єр-міністр Грузії Гіоргі Квірікашвілі.

Разом із групою студентів, викладачів, журналістів та членів уряду він вилетів з аеропорту Тбілісі до Афін.

“Це історичний день. Від сьогодні для наших громадян нарешті відкриті безвізові подорожі до шенгенських країн, країн ЄС. Це велике досягнення і дуже гарна можливість для громадян познайомитися з ЄС, краще зрозуміти його цінності” – сказав Квірікашвілі.

Після Афін делегація глави грузинського уряду прибуде до Брюсселя.

Водночас, за інформацією агенції Грузия Online, міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Мгебрішвілі у зв’язку з набуттям чинності безвізового режиму з ЄС видав наказ, яким доручив службовцям усіх прикордонних КПП проводити детальну співбесіду з громадянами, які виїжджають з Грузії в країни Шенгенської зони.

Прикордонники надаватимуть громадянам консультації щодо режиму перебування в ЄС та перевіряти їхні документи на відповідність вимогам Шенгенської зони.

Громадяни Грузії тепер мають право на на в’їзд до Шенгенської зони терміном до 90 днів за наявності біометричного паспорта.

Як повідомляла “Новинарня“,  27 лютого Рада ЄС остаточно затвердила безвізовий режим для громадян Грузії.

1 березня у Брюсселі відбулася урочиста церемонія підписання відповідного рішення.

В Офіційному журналі Європейського Союзу рішення про запровадження безвізового режиму для громадян Грузії було опубліковане 8 березня, і згідно з процедурою, набуло чинності через 20 днів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.