На Луганщині з хабарем затримали керівників управління Держгеокадастру

 

У Луганській області за підозрою у вимаганні та отриманні хабара затримали керівників головного управління Держгеокадастру в Луганській області.

Як повідомили у прес-службі обласної прокуратури, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання неправомірної вигоди керівниками ГУ Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру на Луганщині.

Встановлено, що з липня 2016 року ці керівники вимагали з фізичної особи неправомірну вигоду у розмірі 40 тис. грн. задля затвердження технічної документації із землеустрою щодо виділення земельної ділянки у власність.

23 березня спецслужби під час проведення контролю за вчиненням злочину в порядку ст. 208 КПК України затримали начальника ГУ Держгеокадастру в Луганській області та начальника відділу Держгеокадастру в Станично-Луганському районі.

“Під час проведених обшуків у Головному управлінні Держгеокадастру та його структурних підрозділах, за місцями проживання вказаних службових осіб, вилучено грошові кошти у розмірі 55 тис. грн. та 13,5 тис. доларів, у тому числі отримані ними як неправомірна вигода, технічну документацію на земельні ділянки та інші речові докази, які повністю підтверджують їхню противоправну діяльність”, – йдеться у повідомленні.

На даний час разі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, призначено комплекс судово-криміналістичних експертиз, вирішується питання про обрання запобіжних заходів стосовно підозрюваних у вигляді тримання під вартою та відсторонення їх від посад.
Також перевіряється причетність затриманих та інших осіб обласного управління Держгеокадастру до вчинення даного злочину та аналогічних злочинів на території регіону.

Читайте також:
Ляшко за 15 млн. купив маєток у Козині, де він “ховається” ще з часів Майдану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.