Теракт у Лондоні: 4 загиблих, 20 поранених, закривавлений депутат

 

В результаті теракту біля будівлі парламенту у Лондоні, що стався вдень 22 березня, загинули четверо людей, щонайменше 20 отримали поранення.
Інформацію про це підтверджує поліція, повідомляє The Guardian.

“Поліція підтверджує, що четверо людей загинули під час теракту у Лондоні, включаючи одного поліцейського і нападника” – йдеться у повідомленні.

За інформацією поліції, теракт влаштувала одна людина.

За даними очевидців, напад біля парламенту почався на Вестмінстерському мосту, коли автомобіль зловмисника спочатку врізався в парапет, зачепивши пішоходів, після чого поїхав далі до парламенту, де врізався в огорожу.
Поліцейські застрелили чоловіка, який вискочив з автомобіля і напав на них з ножем.

Le Figaro з посиланням на дипломатичні джерела інформує, що серед поранених – троє школярів із Франції, які були в Лондоні на екскурсії.

За даними The Telegraph, на місці трагедії опинився депутат, колишній військовий, а тепер парламентський молодший секретар МЗС Британії Тоббіас Еллвуд, який робив усе можливе, щоб врятувати життя пораненого поліцейського.

“Він намагався робити йому штучне дихання і стримувати кровотечу з численних ножових поранень, доки не приїхали медики”, – повідомив співрозмовник видання, наближений до депутата.

Тоббіас Елвуд працює в МЗС з липня 2014 року. Він втратив брата під час теракту на Балі в жовтні 2002 року, коли загинули 202 людини, в тому числі 21 громадянин Британії, зазначає “Європейська правда”.Пізніше депутата-консерватора, в якого були закривавлені руки, помітили за розмовою з поліцейськими.

Як стало відомо пізніше, поранений офіцер поліції згодом помер від ран.

Читайте також:
В Італії ліквідований терорист, який вчинив теракт із вантажівкою в Берліні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна