“ДНР” вирішила підкупити ветеранів ВВВ з підконтрольної Україні території

 

У самопроголошеній “Донецькій народній республіці” обіцяють виплатити фінансову допомогу ветеранам Другої світової (Великої Вітчизняної) війни, які мешкають на підконтрольній Україні території Донецької області.

Про таку ініціативу повідомляє “офіційний сайт ДНР” – dnr-online.ru.

“До 1 квітня буде відкрито чотири мобільних пункти видачі одноразової виплати ветеранам Великої Вітчизняної війни, що мешкають на території Донецької області, тимчасово підконтрольній Україні (лексика оригіналу. – “Н”). Вони будуть розташовані на всіх офіційних пунктах пропуску поблизу лінії розмежування”, – повідомив на брифінгу в Донецьку в.о. генерального директора підприємства “Пошта Донбасу” Артем Сердюков.

За його словами, указ про виплату такої допомоги ветеранам підписав “глава ДНР” Олександр Захарченко. Розмір виплати становитиме 10 тисяч російських рублів або 5 тисяч гривень – “на вибір отримувача”.

Виплата коштів почалася з 15 березня у відділеннях “Пошти Донбасу”, розташованих найближче до пунктів пропуску через лінію розмежування. Після відкриття мобільних пунктів гроші видаватимуть у них, і триватиме цей процес аж до вересня, запевняють у “ДНР”.
А оскільки ветерани ВВВ – люди дуже літнього віку, отримати їхні гроші зможуть родичі або знайомі, які матимуть нотріально завірену довіреність.

Читайте також:

Ходаковський визнав, що Росія – спонсор “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна