Плотницький заанонсував у “ДНР/ЛНР” референдум, як у Криму

 

Ватажок самопроголошеної “Луганської народної республіки” Ігор Плотницький заявив, що в “ДНР” і “ЛНР” збираються провести референдум про приєднання окупованих територій Донбасу до Росії.

Як передає РІА “Новости”, перебуваючи в Криму на відзначенні третіх роковин анексії, Плотницький 17 березня сказав: “Ми не просто припускаємо, ми впевнені, що такий референдум обов’язково буде. Звичайно, будемо його ініціювати, але всьому свій час”.

“Адже на самому початку стояло питання, щоб одразу піти шляхом Криму, щоб ми увійшли до складу Російської Федерації. Вийшло трохи по-іншому, але це питання ніколи не знімалося”, — сказав глава терористів Луганщини, відповідаючи на питання, чи можливий у “ДНР” і “ЛНР” референдум щодо “возз’єднання” з Росією, як це було в окупованому Криму.

Плотницький висловив переконання: “Якщо такий референдум буде проведений, а він обов’язково буде, то результати будуть такі ж, як і в Криму”.

Також він заявив, що в “ДНР” і “ЛНР” розцінюють прийняте Києвом рішення про транспортну блокаду ОРДЛО як “фактичне визнання незалежності самопроголошених республік”.

Раніше цього дня прес-секретар президента Путіна Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі немає сценаріїв інтеграції окупованого Донбасу до складу Росії.

Як відомо, відповідно до Мінських угод, після відходу Росії з Донбасу в ОРДЛО мають відбутися місцеві вибори під українською юрисдикцією, однак наразі для цього немає передумов.

Читайте також:
Плотницький каже, що домовлено про постачання вугілля з ОРЛО в Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна