Рада ратифікувала Угоду про вільну торгівлю з Канадою – CUFTA

 

Верховна Рада ратифікувала угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

Як передає “Новинарня“, на ранковому засіданні ВР відповідний законопроект №0120 підтримали 272 депутати.

“Ратифікація угоди сприятиме розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва між Україною та Канадою, дозволить вітчизняним товаровиробникам отримати економічні вигоди від безмитного доступу до ринку Канади, відкриє можливості для українського бізнесу як для розширення ринків збуту, так і для розвитку й модернізації власного виробництва з метою підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції на нових ринках”, – ідеться в повідомленні прес-служби ВР.

Угоду було підписано 11 липня 2016 року, вона набуде чинності “в перший день другого місяця після одержання останньою зі сторін повідомлення про завершення виконання процедур, необхідних для набрання чинності цією угодою”.

Президент Петро Порошенко записав спеціальне відеозвернення з приводу цього голосування в парламенті.

“Сьогодні важливий день для відносин між Україною та Канадою – день ратифікації Угоди про вільну торгівлю #CUFTA
Вільний світ і надалі упевнено стоїть на позиціях підтримки України. Укладання Угоди про вільну торгівлю з Канадою – це визнання прогресу нашої держави на шляху реформ.
Це символ довіри до принципів і цінностей ведення бізнесу, які сьогодні формуються в Україні відповідно до кращих стандартів і практик.
Тому ратифікація і подальше набуття чинності Угодою про вільну торгівлю з Канадою стануть важливим сигналом для наших міжнародних партнерів та потенційних інвесторів у всьому світі”, – сказав Порошенко.

Також 14 березня Верховна Рада ратифікувала конвенцію між урядами України та Люксембургу про уникнення подвійного оподаткування й попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і на капітал.

Читайте також:
Канада продовжила тренувальну підтримку ЗСУ.
Міністр-сикх написав у “Твіттері” українською

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна