Аброськін заборонив ввозити на Донеччину навіть зареєстровані “стволи”

 

Приватним особам заборонили ввозити на Донеччину вогнепальну зброю навіть за наявності дозволу на володіння нею. Як передає “Новинарня“, про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Донецькій області.

“На Донеччині почастішали випадки перевезення вогнепальної зброї через блокпости, при цьому у багатьох випадках власники, наражаючи оточуючих на небезпеку, не дотримуються правил поводження із зареєстрованою вогнепальною зброєю, що регулюються наказом МВС №622 зі змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства внутрішніх справ №749 від 07.08.2013”, – ідеться в повідомленні.

При цьому Нацполіція посилається на наказ ще довоєнного часу.

“У той час, коли полювання на Донеччині заборонено, питання, навіщо люди везуть зброю через блокпости, залишається відкритим. Тому мною було прийнято рішення при виявленні у людей на блокпостах вогнепальної зброї просити їх на час здавати зброю до відділень поліції”, – заявив начальник обласного поліцейського главку В’ячеслав Аброськін.

“У разі, якщо людина буде відмовлятися, заборонити [їй] подальший в’їзд. В зоні проведення АТО ми не можемо дозволити собі таку розкіш, аби люди розгулювали вулицями зі зброєю”, – наголосив голова ГУ НП.

 

Як інформувала “Новинарня“, в Донецькій області відбувається блокада торгівлі з ОРДО на залізниці, при цьому організатори блокади закликали приїздити на акцію зі своєю зареєстрованою зброєю.
При цьому 17 лютого в Бахмуті стався конфлікт за участю нардепа Семена Семенченка, який завадив поліції забрати “ствол” в одного з учасників блокади.

Водночас відомо, що певна кількість українських військових воюють на Донбасі із власною зброєю.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна