У Бахмуті – інцидент зі зброєю між Семенченком та поліцією

 

На блокпосту в Бахмуті Донецької області під час перевірки осіб зі зброєю народний депутат від “Самопомочі” Семен Семенченко завадив проведенню огляду поліцією та забрав виявлений карабін до себе в авто.
Про це 17 лютого інформує відділ комунікації поліції Донецької області.

Події відбувалися на тлі участі нардепа і його соратників у блокаді залізничної блокади ОРДО.

Поліція не назвала ім’я нардепа, але Семенченко підтвердив, що йдеться про нього, і подав уточнену версію події.

У поліції зазначили, що близько 13:00 на блокпосту в Бахмуті правоохоронці зупинили автобус ПАЗ, в якому перебували близько 20 осіб у камуфльованому одязі, а деякі в масках. Під час перевірки осіб та огляду салону автобусу було виявлено мисливський карабін СКС, який мав візуальні ознаки зміни конструкції.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група поліції, представник дозвільної системи, але народний депутат, котрий супроводжував автобус, забрав зброю до себе в автомобіль та поїхав з місця, не надавши можливості провести працівникам поліції необхідні слідчі дії.

За версією Семена Семенченка, яку він виклав у коментарі “Українській правді”, поліція в Бахмуті незаконно намагалася затримати ветерана АТО з офіційно зареєстрованою зброєю.

“Вдень надійшло повідомлення, що планується штурм Бахмутівського редуту в Запоріжжі. Місцеві жителі і бойові побратими ветеранів з інших редутів поїхали до них на допомогу”, – заявив Семенченко.

Семенченко пояснив, що поліція затримала автобус з ветеранами, який прямував із Лисичанська в Бахмут на підмогу учасникам “блокади торгівлі з окупантами”.

“Перевірили документи на зброю у людей, які перебували в автобусі. Там дійсно був один карабін СКС, зареєстрований на конкретну людину”, – сказав нардеп. Потім чоловіка “намагалася під виглядом розслідування кудись відвезти”.

“Після чого людина з карабіном сіла до мене в машину, з документами, і ми поїхали”, – сказав Семенченко.

У поліції у свою чергу наголошують: ввезення в зону АТО або вивезення з неї зброї, навіть при наявності дозволу на володіння, перебуває під пильним контролем поліції.
У разі порушень правил зберігання та користування зброю буде вилучено, а порушник притягнутий до відповідальності.

Раніше 17 лютого в поліції Донеччини 408022, що цього дня за сигналом тривоги одночасно було піднято усі сили поліції Донецької області. Метою навчань було відпрацювати оперативне реагування на будь-яку загрозу.
Було сформовано додаткові наряди для посилення блокпостів та створені додаткові мобільні пости.
За годину правоохоронці взяли під контроль усі автошляхи поряд з лінією розмежування, виїзди та в’їзди в область, дороги стратегічного значення та ті, якими громадяни намагаються оминути блокпости.

Водночас люди, які продовжують блокувати залізничні колії на Донбасі, заявили про підготовку штурму їхніх позицій і закликали на допомогу “патріотів” із зареєстрованою зброєю.

У поліції також нагадали, що за фактами блокування залізничної колії та захоплення залізничного транспорту відкрито чотири кримінальних провадження.

Читайте також:
Поліція Донеччини з боєм витіснила з дороги блокувальників і Семенченка

“Семенченко і ті, хто його заряджає баблом, на блокаді грають всліпу достойних бійців АТО”, – волонтер Сініцин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна