На Волині поховали загиблого під Авдіївкою Максима Гринчишина – брата дружини футболіста Тимощука

 

У середу, 22 лютого, Волинь провела в останню путь загиблого на Донбасі Максима Гринчишина – командира зенітно-ракетного взводу 1-го механізованого батальйону 72-ї бригади ЗСУ.
Молодший лейтенант Гринчишин загинув 19 лютого від кулі снайпера під час виконання бойового завдання в районі Авдіївки.

Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на фейсбук-сторінку “Остання шана”, 37-річного Гринчишина відспівували в Свято-Троїцькому соборі Луцька, після громадської панахиди на Театральному майдані жалобна піша хода пройшла на Київський майдан. Поховали воїна на луцькому кладовищі в селі Гаразджа на Алеї почесних поховань.
22 лютого в Луцьку оголошено Днем жалоби.

“Справжній солдат – це про нього. Він ніколи не був байдужим до своєї важкої чоловічої роботи – захищати рідну землю. Макс завжди горів тим, що робив. Тюнінг, постійне вдосконалення, доведення заліза до ладу – оце все була його тема. Він був крутий армійський спец. А ще Макс був цікавий співрозмовник, очевидно начитаний, ерудований, інколи несподіваний у висновках…” – написав про загиблого побратим Олексій Висоцький.

Максим Гринчишин народився 12 травня 1979 року в місті Луцьк. Випускник Луцького національного технічного університету. Захоплювався гірським туризмом, був серед засновників турклубу “Ми”, працював в Італії як ІТ-спеціаліст.

В серпні 2014 року був мобілізований до Збройних сил, потім продовжив службу за контрактом.

У полеглого офіцера залишилися старенька бабуся, мати, сестра і кохана.

Максим Гринчишин – зведений брат Надії Навроцької, колишньої дружини відомого українського футболіста Анатолія Тимощука.

Надія Навроцька написала в себе на сторінці: “Максим був на передовій невизнаної війни… Він був моїм зведеним братом… Моя мати давала йому захисну молитву і молилася за нього… Ще кілька днів тому вітав мене з днем ​​народження. Я бажала йому у відповідь… Останній його веселий смайлик виявився прощальним… Максим загинув у битвах за мирні наші сни, за реальність без паралелей…”

При цьому Навроцька різко відгукнулася про Тимощука, з яким розлучилася після початку військової агресії РФ проти України.

“Я не можу повірити. Не хочу. Відчуття наче це якась паралельна реальність, наче я сплю і бачу кошмарний сон, де на своїй землі гинуть мій брат, мої друзі дитинства, мої земляки… А людина, з якою я розділила половину свого життя (Анатолій Тимощук), годує, можливо, вбивцю мого брата шавермою й хачапурі…” – написала Навроцька.

Навроцька і Тимощук

Як відомо, раніше Навроцька заявляла, що одним із приводів її розлучення з Тимощуком став “його багаторічний зв’язок із громадянкою Росії, яка паралельно, до того ж, знаходилася у зв’язках з іншими відомими співвітчизниками”.
Також Надія повідомляла, що адвокатом Тимощука був представник партії “Єдина Росія”.

Навроцька, яка зараз живе в Мюнхені, поширила також допис агента Тимощука Віталія Юрченка: той розповів, як Максим Гринчишин, працюючи в Італії, пробував допомогти Анатолію перейти з донецького “Шахтаря” в “Мілан”.

Зараз Анатолій Тимощук живе в Росії, у Санкт-Петербурзі.
Є інформація про наміри українця увійти до тренерського штабу ФК “Зеніт”, за який він раніше виступав.

Нагадаємо, 2 лютого тисячі людей на Майдані в Києві попрощалися з сімома бійцями з тієї ж 72 омбр, що й Максим Гринчишин, які так само загинули за Україну під Авдіївкою. 

Позиція “Майдан”. Тисячі киян попрощалися із загиблими в Авдіївці героями 72-ї бригади. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна