Трамп готує указ про пом’якшення санкцій проти Росії, – ЗМІ

 

В адміністрації нового президента США Дональда Трампа готують указ про пом’якшення санкцій проти Росії. Про це у “Твіттері” написав старший науковий співробітник аналітичного центру Atlantic Council Фабріс Потьє, посилаючись на інформацію власних джерел.

Потьє повідомляє, що 28 січня Трамп проведе телефонні розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом РФ Володимиром Путіним.

“Джерела кажуть, що в адміністрації Трампа є урядове розпорядження щодо зняття санкцій проти Росії”, – йдеться у повідомленні Потьє.

Про які саме санкції щодо РФ йдеться, він не уточнює.

Крім того, цю інформацію підтверджує й журналістка впливового американського видання Politico Сьюзен Глассер.

“В оточенні Трампа витає текст указу про пом’якшення санкцій проти Росії. Чи винесуть його перед затвердженням Тіллерсона держсекретарем?” – написала репортерка.

Раніше в Америці ЗМІ дізналися, коли Дональд Трамп проведе першу після інавгурації телефонну розмову із президентом Росії Володимиром Путіним. Як повідомила журналістка NBC Хейлі Джексон, зв’язок відбудеться вже цими вихідними.

Нагадаємо, крім інших санкцій проти РФ, адміністрації Барака Обами невдовзі перед зміною влади вислала зі Штатів 35 російських дипломатів та ввела обмеження щодо російських силовиків за фактом кібератак на США під час виборчої кампанії.

Читайте також:

Путін: Росія не опуститься до “кухонної” дипломатії Обами, почекаємо Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна