Путін: Росія не опуститься до “кухонної” дипломатії Обами, почекаємо Трампа

 

Росія вирішила “не опускатися” до рівня США” і не висилатиме американських дипломатів у відповідь на аналогічні дії Вашингтона.

Це випливає із заяви президента РФ Володимира Путіна, розміщеної на офіційному сайті Кремля.

Рішення адміністрації Барака Обами запровадити нові санкції проти Росії й вислати з країни 35 її дипломатів через втручання російських хакерів в американські вибори Путін назвав провокаційним. І, судячи з усього, обрав стратегію “кому я винен, всім прощаю”, в очікуванні приходу до влади нової, нібито проросійської адміністрації Дональда Трампа.

“Нові недружні кроки адміністрації США, яка відходить, розцінюємо як недружні, спрямовані на подальший розрив російсько-американських відносин. Це явно суперечить корінним інтересам як російського, так і американського народів.
З урахуваннм особливої відповідальності Росії та США за збереження глобальної безпеки – завдає шкоди і всьому комплексу міжнародних відносин”, – наголошується в заяві.

Путін зауважує, що “згідно з міжнародною практикою, у російської сторони є всі підстави для адекватної відповіді”. Але її не буде.

“Залишаючи за собою право на відповідні заходи, ми не опускатимемося до рівня «кухонної», безвідповідальної дипломатії, і подальші кроки з відновлення російсько-американських взаємин будемо вибудовувати виходячи з політики, яку проводитиме адміністрація президента Трампа“, – заявив президент РФ.

“Ми не будемо створюти проблеми для американських дипломатів. Ми нікого висилатимемо. Ми не заборонятимемо їхнім сім’ям та дітям користуватися звичними для них місцями відпочинку в новорічні свята“, – запевнив Путін.

І запросив усіх дітей акредитованих у Росії американських дипломатів “на новорічну та різдвяну ялинку в Кремль”.

“Шкода, що адміністрація президента Обами завершує роботу таим чином, але, тим не менш, вітаю його і членів його сім’ї з прийдешнім Новим роком. Вітаю і обраного президента Трампа, весь американський народ!
Бажаю всім добробуту і процвітання”, – завершив свою заяву російський президент

“Ми не будемо створювати проблем для американських дипломатів. Ми нікого не будемо висилати. Ми не будемо забороняти їх сім’ям і дітям користуватися звичними для них місцями відпочинку в новорічні свята”, – заявляє Путін.

Як повідомляла “Новинарня“, 29 грудня США впровадили додаткові санкції щодо Росії у зв’язку з хакерськими атаками, в яких Білий дім звинуватив Москву. Окрім того, 35 російським дипломатам із Вашингтона та Сан-Франциско було надано 72 години на те, щоб залишити країну.
Також росіянам було закрито доступ до двох об’єктів, які є власністю Росії, у штатах Нью-Йорк та Меріленд. Судячи з повідомлення МЗС РФ, ідеться про дачі для відпочинку співробітників посольства РФ у Вашингтоні та постійного представництва РФ при ООН.

Після цього міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров запропонував Путіну у відповідь вислати з Росії 35 американських дипломатів, а також заборонити представникам американської дипмісії користуватися дачею в Срібному бору і складом на одній із вулиць Москви.

Окрім того, деякі ЗМІ повідомили, що Росія вирішила закрити англо-американську школу в Москві, в яку ходять діти співробітників диппредставництв США, Великої Британії і Канади.

Проте офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова в коментарі “РБК” спростувала ці повідомлення й запевнила, що школу не закриватимуть.

Читайте також:
Дипвійна Росії та США: коментарі Обами, Трампа та удар Кремля у відповідь

Обама пообіцяв Путіну відповідь на кібердиверсії

Путін особисто брав участь у кампанії зі втручання у президентські вибори в США, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна