Фаворити відбору на голову Нацполіції Троян і Крищенко зійшли з дистанції

 

В.о. голови Національної поліції Вадим Троян та керівник ГУ НП Києва Андрій Крищенко відмовилися від участі в конкурсі на посаду керівника відомства через брак стажу.

Троян пояснив своє рішення тим, що комісія порахувала його стаж роботи, і йому не вистачило 20 місяців.
Як відомо, у 2015-2016 роках, перед призначенням першим заступником голови НПУ, він був начальником ГУМВС України в Київській області, перед тим – бійцем і заступником командира полку “Азов”.

“Моя думка – голова поліції України повинен бути абсолютно легітимним, таким, що відповідає всім вимогам закону – без поправок, дописувань та натяжок”, – написав він у “Фейсбуці”.

Пан Троян також зазначив, що не сприймає “ніяких поблажок і припущень. Роботи на обраному мною шляху дуже багато і я, поруч зі своїми товаришами, буду продовжувати служити Україні”.

У свою чергу Андрій Крищенко виклав у соцмережу відео, в якому розповідає, чому надіслав листа про відмову у конкурсі. Причина полягає в тому, що за його керівництва сталася кривава перестрілка між правоохоронцями в Княжичах, у якій загинуло п’ятеро осіб.

“Прийняв рішення зняти свою кандидатуру з конкурсу на посаду голови Національної поліції. Як патріот своєї професії не можу ставити під сумнів об’єктивність вибору керівника багатотисячного колективу поліції. В першу чергу це пов’язано з трагічними подіями на Київщині”, – написав Крищенко, відомий рішучою протидією окупантам на посаді керівника міліції в Горлівці навесні 2014 року.

Конкурс на посаду голови Нацполіції не передбачений законом, однак міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков оголосив його після відставки у листопаді 2016 року Хатії Деканоїдзе. Тоді ж вона заявила, що її перший заступник Вадим Троян не повинен очолити відомство.
Пізніше на сайті Національної поліції оприлюднили список кандидатів у керівники ‎відомства. На посаду голови відомства подалися 64 людини.
Вважалося, що Троян – фаворит Авакова.
24 січня розпочалося тестування кандидатів. Пан Троян і пан Крищенко туди не прийшли.
Зазначається, що за підсумками конкурсу буде відібрано три особи, з яких керівники МВС і Кабміну оберуть нового голову Нацполіції.
Тепер серед фаворитів називається нинішній заступник голови НП Костянтин Бушуєв, який бере участь у конкурсі.

Читайте також:

Притягнуто до дисциплінарної відповідальності більш як 20 поліціянтів, причетних до стрілянини в Княжичах. ОНОВЛЕНО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна