Деканоїдзе йде у відставку

 

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе подала у відставку. Про це повідомляє “Обозреватель” з посиланням на власні джерела.

Пост голови Нацполіціі Деканоїдзе займала з 4 листопада 2015 року. До цього вона була радником голови МВС Арсена Авакова.

За словами співрозмовника, тимчасово виконувачем обов’язків голови Нацполіції стане перший заступник Деканоїдзе Вадим Троян, який при цьому не обійме цю посаду на постійній основі.

У Грузії Деканоїдзе з 2007 по 2012 роки обіймала посаду ректора Академії поліції Міністерства внутрішніх справ країни. Із липня по жовтень 2012 була міністром освіти і науки Грузії.

Народний депутат Єгор Соболєв, голова антикорупцінйого комітету ВР, коментуючи інформацію про відставку Деканоїдзе, зазначив, що це дуже погано для МВС та України.

“Бути нормальною людиною на високій посаді – це дуже-дуже важко. Те, що вона збирається йти – це дуже погана історія для Міністерства внутрішніх справ, для Української держави”, – зазначив депутат.

При тому на питання журналістів про те, чи збирається Деканоїдзе повертатися в Грузію, чи залишиться в Україні Соболєв сказав: “Більшість грузинів, які приїхали сюди після Євромайдану, не поставились формально до того, що вони отримали українське громадянство, і це насправді добрий знак для багатьох з нас. Я думаю, що якщо такі люди надалі служитимуть Україні, то ми від цього виграємо. У нас дуже мало людей, які з одного боку професійні, а з іншого – не укушені клептократами”.

Нагадаємо, улітку цього року пішла з посади також заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, крім того, звільнився грузинський керівник департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

Читайте також:
Саакашвілі після відставки їде в Київ “вимітати” владу

Порошенко звільнив Саакашвілі з обох посад

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна