Кубів: З держбюджету бойовикам не йде ні копійнки

 

З українського бюджету не йде жодної копійки на фінансування діяльності бойовиків ОРДЛО, зокрема в результаті закупівлі антрациту. Про це заявив у парламенті перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів під час “години запитань до уряду” 20 січня.

Народний депутат від “Самопомочі” Семен Семенченко попросив першого віце-прем’єра прокоментувати раніше оприлюднену у ЗМІ інформацію про те, що бойовики з “ЛНР” отримують як “податки” частину вартості антрациту, який поставляється з окупованої частини Донбасу для ПАТ “Центренерго”.

Кубів це заперечив.

“Ні копійки не йде. Все, що відбувається для забезпечення енергетичної галузі, проходить згідно законів України. Також окремі нормативні документи, які зв’язані з процедурою і контролем Служби безпеки України, проходять відповідно до дій і діяльності Служби безпеки України”, – сказав перший віце-прем’єр-міністр.

Раніше йшлося про те, що терористи з непідконтрольної території Луганщини отримують як “податки” близько 47% від вартості антрациту, який поставляється з окупованої частини Донбасу на адресу державної енергогенеруючої компанії ПАТ “Центренерго”. Про це говорилося у висновках Служби безпеки України в Єдиному реєстрі судових рішень Сєвєродонецького міського суду Луганської області від 2 грудня.
“З отриманих грошей (від продажу антрациту) “міністр палива, енергетики та вугільної промисловості “ЛНР” платить близько 47% податку від суми вивезеного вугілля з зазначених вугільних підприємств (державних і приватних видобувних підприємств) на окупованій території в бюджет так званої “ЛНР”. Ці кошти в подальшому спрямовуються на виплату заробітних плат членам терористичних угруповань “ЛНР”, а також на закупівлю амуніції, форми і т. д.” – зазначено у висновках СБУ.

Читайте також:

Розслідувач контрабанди в АТО Бобровников виїхав з України через погрози й низку загадкових смертей

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна