Перед закриттям сесії Рада вшанувала пам’ять загиблих захисників ДАПу. ВІДЕО

 

Перед полуднем у п’ятницю, 20 січня, спікер Андрій Парубій закрив п’яту сесію Верховної Ради.

Перед цим відбулася “година запитань до уряду”.

Перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів доповів про підсумки розвитку національної економіки у 2016 році та перспективи на 2017 рік.
Віце-прем’єр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко розповів про підсумки проведення реформи децентралізації у 2016 році та плани уряду щодо продовження розпочатих реформ.

Поміж запитань до урядовців народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників Донецького аеропорту – з такою ініціативою виступив нардеп від “Народного фронту” Олег Медуниця.

“Я б хотів, щоб сьогодні ми згадали, що сьогодні в нас надзвичайно трагічний день. Сьогодні виповнилось два роки з моменту підриву нового терміналу Донецького аеропорту, коли фактично закінчилась героїчна 242-денна оборона Донецького аеропорту. Хотів би, щоб зараз ми усі встали і хвилиною мовчання згадали всіх хлопців, які героїчно його захищали, і тих, які загинули при обороні Донецького аеропорту”, – сказав Медуниця.

Присутні в залі підвелися.

У заключному слові голова Верховної Ради Андрій Парубій подякував депутатам, представникам уряду за співпрацю і злагоджену роботу між парламентом та урядом.

“Під час цієї сесії протягом п’яти місяців роботи ми ухвалили 106 законів в цілому, з них 16 з ратифікації, 60 законопроектів ухвалено у першому читанні”, – прозвітував Андрій Парубій.

“Ми змогли пройти шляхом реформ в багатьох сферах. Були ухвалені надзвичайно важливі закони щодо реформування сфери енергетики та комунальних послуг. Ми продовжили судову реформу і Закон «Про Вищу раду правосуддя» став символом того, що ми рішуче налаштовані на реформування судової системи. Ми прийняли бюджет, бюджет воюючої країни”, – зазначив спікер в уже напівпорожньому залі.

Голова ВР нагадав, що шоста сесія ВР восьмого скликання відкриється у вівторок, 7 лютого.

Нагадаємо, напередодні парламент розійшовся достроково: “сьогоднішній кворум Рада зібрала в Давосі, Вашингтоні й ополонці”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна