В Україні починаються нові військові збори резервістів

 

У Харківській області почалися військові навчальні збори з резервістами оперативного резерву. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу Генштабу ЗСУ.

Протягом 30 діб резервісти мають удосконалити навички з тактичної, медичної, інженерної та вогневої підготовки, а також виконати програму фахової підготовки, бойового злагодження у складі рот, батальйонів та бригади в ході відповідних навчань та тренувань.

До проведення зборів залучаються понад 1000 резервістів оперативного резерву з усіх регіонів України.

“Враховуючи вже набутий досвід, для прийому резервістів оперативного резерву заздалегідь підготовлено польовий табір, обладнаний для комфортного проживання особового складу – розгорнуто польові їдальні, лазні, заготовлено запас вугілля, дров та паливних брикетів”, – повідомили в прес-службі ГШ.

Зазначається, що після прибуття резервістів їх спрямують до навчальних центрів, де вони протягом 15 діб будуть вдосконалювати свої навички у складі підрозділів.
Після цього на одному з полігонів відбудуться тактичні навчання з бойовою стрільбою, які підіб’ють підсумок зборів.

Нагадаємо, попередні масштабні збори резервістів в Україні відбувалися у вересні-жовтні 2016 року.
На час зборів за ними зберігаються робочі місця, після зборів резервісти повертаються додому.

Читайте також:

Коли й кого можуть знову призвати. НачГенштабу – про нову систему резерву ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна