Кабмін запланував видавати українські паспорти жителям ОРДЛО

 

Кабінет Міністрів України має намір до квітня 2017 року вирішити питання про надання адміністративних послуг, у тому числі з реєстрації актів громадянського стану та видачі паспортів України громадянам, які проживають на непідконтрольних територіях Луганської і Донецької областей.

Як передають “Українські новини“, відповідна норма міститься в затвердженому Кабміном Плані заходів щодо реалізації деяких принципів державної внутрішньої політики щодо непідконтрольних владі України районів Донецької та Луганської областей.

“Відпрацювати питання щодо можливості надання громадянам України, які проживають на неконтрольованій території адміністративних послуг (у тому числі з реєстрації актів громадянського стану, видачі паспортів громадянина України), на контрольованій території, поблизу пунктів перетину лінії розмежування”, – сказано в документі.

Нагадаємо, навесні 2016 року в Донецьку й Луганську почали видавати так звані “паспорти ДНР і ЛНР”, однак їх не визнає навіть Росія.

Після знищення терориста “Мотороли” – Арсена Павлова – стало відомо, що він оформив своїм дітям українські документи.

Українські правоохоронці регулярно повідомляють про затримання посадових осіб у Донецькій і Луганській областях, які виготовляють незаконні або фальшиві паспорти й інші документа для жителів ОРДЛО.

Читайте також:
“ДНР” спонукає місцевих жителів оформити паспорти “республіки” до 2017 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна