“ДНР” спонукає місцевих жителів оформити паспорти “республіки” до 2017 року

 

Окупаційна влада на Донеччині у кілька способів змушує жителів території, підконтрольній “ДНР”, ставати “громадянами Донецької народної республіки”. Про це, як повідомляє “Новинарня“, написав у соцмережі блогер-переселенець Олександр Чернов, який раніше був лікарем у Єнакієвому.

“Всім нотаріусам дано вказівку: не брати з паспортом України, шукати будь-який привід (немає фото 25+ і т. п.). Рекомендувати отримати паспорт ДНР!” – розповів Чернов.

Також, за його словами, із 31 жовтня в “ДНР” розпочата “актуалізація” бази пенсіонерів, багатьох уже викликають для “звірки”. Цей процес триватиме до 31 грудня.

“З 2017 року пенсію потрібно буде отримувати щомісяця (а не раз на два місяці, як зараз), інакше перестануть платити. А до весни 2017 року планують перехід на виплати “тільки громадянам ДНР”, – пише донеччанин.

Крім того, з жовтня в РАЦСах ОРДО позначку про шлюб ставлять у паспорті України – навмисно, аби засвідчити його незаконність на території України. Інший варіант – “пиши заяву на відмову”, зазначив Чернов, оприлюднивши зразок такої заяви.

shlyub-dnr-pasport

“Попереджають, що з 2017 року не будуть “женити” без паспорта “громадянина ДНР”, – повідомив блогер.

 

Нагадаємо, раніше “Новинарня” писала, що навіть один із чільних терористів “ДНР” Арсен Павлов (“Моторола”) зробив своїй донбаській дружині та дітям українські документи.

Читайте також:
У соцмережах висміяли “паспорти ДНР”, які не визнає навіть Росія

Працівник української прокуратури намагався проїхати через КПВВ
за паспортом бойовика “ДНР” “Кабана”

У Маріуполі затримали групу зловмисників, які підробляли паспорти України для “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна