“Ігри героїв”: змагання ветеранів АТО з кросфіту зібрали майже повний Палац спорту в Києві

 

У Київському палаці спорту в суботу, 24 грудня, відбулися змагання з кросфіту серед учасників АТО “Ігри героїв”. Трибуни були заповнені майже вщерть.

У турнірі брали участь близько півсотні атлетів з різних областей України – ветерани та інваліди АТО, зокрема візочники й ампутанти, а також цивільні особи з інвалідністю, повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Цензор”.

Попередні етапи змагань вже пройшли в Києві, Харкові, Дніпрі, Миколаєві та Львові.

krosfit-ato-1 krosfit-ato krosfit-ato-4
<
>
"Ігри героїв" - змагання ветеранів АТО з кросфіту в Києві. Фото: Цензор

Читайте також:
У Дніпрі відбулися треті “Ігри героїв” – змагання з кросфіту за участі інвалідів АТО

Маленький глядач на "Іграх героїв" - змаганнях ветеранів АТО з кросфіту в Києві. Фото: Цензор

Маленький глядач на “Іграх героїв” – змаганнях ветеранів АТО з кросфіту в Києві.
Фото: Цензор

Головна мета “Ігор героїв” – психологічна і фізкультурно-спортивна реабілітація наших героїв, соціальна адаптація людей з інвалідністю, впровадження і поширення спортивного руху серед молоді, малозахищених та соціально вразливих верств населення.

Учасники змагань прагнуть своїм особистим прикладом показати іншим людям з інвалідністю, що їм під силу повернутися до повноцінного життя.

Про одного з учасників розповіла волонтерка Юлія Гончарова:
“Це мій герой. Володя Воропай. Справжнісінький, світлий, чистий, до втрати свідомості скромний і до останнього вдиху – сильний. Морський котик, боєць 73-го МЦСО, отримав поранення в червні 2015-го. На своєму жахливому, ні до чого не пристосованому протезі, що натирає навіть при ходьбі, непридатному для занять спортом абсолютно. Повернувся служити в частину, бере участь в змаганнях із кросфіту, в “Іграх героїв”. Мій герой. Тому що в частині в Очакові не те, що немає тренажерів для занять, а на деякі з них він сідає тільки під час змагань. І я шукаю спонсорів для придбання крутого спортивного протезу, для створення крутого тренажерного залу в частині Сил спецоперацій”.

Захід відбувся за підтримки Міністерства молоді та спорту, Міністерства оборони України, Київської міської держадміністрації, Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму.
Співорганізатори змагань: ГО “Відкриті можливості” і ГО “Українська асоціація інвалідів АТО”.

Читайте також:
Воїни АТО успішно подолали дистанцію Марафону Морської піхоти США. ФОТО

В Ірпінському шпиталі відкривають відділення реабілітації ампутантів ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна