Сепаратисти “ДНР” отримали своє “представництво” в Італії

 

Організація сепаратистів “Донецька народна республіка” 14 грудня відкрила так зване “представництво в Італії”, що базується в місті Турин.

Цю заяву “ДНР” підтверджує італійська команда проекту Stopfake.org, що займається спростуванням неправдивої інформації про події в Україні.

“Ми дізналися, що 14 грудня, о 18.30, у приміщенні комітету “Фонду Магеллан” у Турині, відбудеться відкриття представництва центру в Італії Донецької Народної Республіки”, – повідомляли у Stopfake.org.

Самопроголошене керівництво окупованих районів Донецької області стверджує, що представництво відкрите за участі представників трьох італійських партій, що декларують праву ідеологію.

“В церемонії відкриття представницького центру взяли участь члени Європейського парламенту від партії “Вперед, Італія”, регіонального парламенту від партій “Брати Італії” і “Ліга Півночі”, – повідомляється на сайті “ДНР”.

При цьому представники українських сепаратистів були відсутні на події. В Донецьку стверджують, що їхні інтереси “представляв член регіонального парламенту від партії “Брати Італії” Мауріціо Марроне, який двічі відвідував Донбас у 2016 році”.

В “ДНР” заявили, що їхнє “представництво” очолюватимуть двоє громадян Італії: Мауріціо Марроне (“Брати Італії”) та  Елізео Бертолазі, кандидат антропологічних наук, аналітик з геополітики в Інституті вищих геополітичних досліджень і суміжних наук (IsAG).

В Донецьку стверджують, що статус туринського “представництва” ідентичний до того, який має “представництво” в Остраві (Чехія).

Відомо, що чеська установа насправді має статус громадської організації, зареєстрованої місцевою мешканкою проросійської спрямованості.

Нагадаємо, раніше українським дипломатам вдалося перешкодити відкриттю т. зв. “представництва ЛНР в Австрії”.

Читайте також:
У відкритті “першого офіційного представництва ДНР” у Чехії є провина й українського МЗС, – ЗМІ

У Чехії хочуть закрити представництво “ДНР”, але ще не придумали як

Всупереч забороні уряду, в окупований Крим приїхала делегація італійських депутатів і бізнесменів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна