Всупереч забороні уряду, в окупований Крим приїхала делегація італійських депутатів і бізнесменів

 

Уряд Італії заборонив візит делегації депутатів італійських регіональних рад і бізнесменів до окупованого Криму. Про це заявив депутат регіонального парламенту регіону Венето Стефано Вальдегамбері, перебуваючи в Криму, повідомляє російська агенція РІА “Новости”.

“Італійський уряд заборонив нам бути тут сьогодні. Але перш ніж почути голос держави, ми чуємо голос народу. Наші підприємці, наше населення – їх запит полягає в тому, щоб створювати не бар’єри, а мости”, – сказав Вальдегамбері.

На його думку, політика санкцій Європейського Союзу і, зокрема, Італії по відношенню до Росії та Криму “помилкова і безпідставна”.

Велика делегація депутатів регіональних рад і представників ділового співтовариства Італії прибула до окупованого Кримув п’ятницю вранці, 14 жовтня, нічним авіарейсом.

Офіційна частина візиту триватиме з 14 по 16 жовтня. До складу делегації увійшли 18 осіб, які представляють п’ять регіонів Італії – Венето, Лігурію, Ломбардію, Тоскану, Емілію-Романью та виступають за скасування санкцій проти РФ.

Планується, що італійці проведуть низку зустрічей з представниками окупаційної влади Криму.

Нагадаємо, раніше регіональні ради чотирьох італійських провінцій — Венето, Тоскани, Ломбардії, Лігурії — прийняли резолюції із закликом скасувати санкції.

Читайте також:
Парламент Італії не підтримав проект популістів про скасування санкцій проти РФ.

В окупованому Криму чекають на делегації з ЄС та збираються встановлювати “побратимські” відносини

Візит італійських депутатів до анексованого Криму означає порушення ними норм міжнародного права та схвалення ними політики Росії. Про це заявив співголова міжпарламентської групи дружби Україна-Італія Сергій Алєксєєв.

“Я глибоко стурбований інформацією про намір депутатів регіональних парламентів відвідати окупований Крим. Якщо ця інформація підтвердиться, то це буде грубим порушенням міжнародного права, що  має бути засуджено не лише владою Італії та України, а й світовим співтовариством та міжнародними інституціями”, – сказав він напередодні.

Співголова міжпарламентської групи дружби Україна-Італія Алєксєєв засудив таке рішення та нагадав, що світова спільнота, відстоюючи норми міжнародного права, ухвалила ряд резолюцій на підтримку територіальної цілісності України та невизнання кримського референдуму, йдеться на сайті ВР.

“Останнім часом ситуація в окупованому Криму загострилася – Верховний суд Росії заборонив Меджліс кримськотатарського народу, що було визнано Freedom House підтвердженням масових репресій етнічних меншин. Тому подібний візит на півострів буде, фактично, означати схвалення цими депутатами такої політики Росії”, – заявив Алєксєєв.

Як відомо, у травні 2016 року група італійських парламентарів здійснила візит в окупований Крим. Італійські депутати заявляли, що готові до того, що Україна введе проти них санкції і заборонить їм в’їзд в країну.

Крім того, вже двічі Крим всупереч позиції Києва відвідувала делегація парламенту Франції.

Читайте також:
Поцілувавши “зеленого чоловічка”, французький депутат заявив, що Європа визнає Крим російським через рік. ПАРЄ не зважає

Французький депутат вилаяв українського журналіста за “огидне” запитання про візит в окупований Крим. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.