Посол України в Австрії закрив питання з відкриттям “представництва ЛНР”

 

Міністерство закордонних справ Австрії надіслало Україні ноту, в якій спростовує можливість відкриття дипломатичного або консульського “представництва” самопроголошеної “Луганської народної республіки” на території Австрії. Про це повідомив посол України у Відні Олександр Щерба.

“Республіка Австрія підтримує суверенітет, політичну незалежність, єдність та територіальну цілісність України в рамках її міжнародно визнаних кордонів, як зафіксовано в Резолюції 68/262 ГА ООН від 27 березня 2014 року. Самопроголошена «Луганська Народна Республіка» не визнається Австрією і не може відкрити в Австрії ні дипломатичного, ні консульського представництва”,– переповів Щерба текст ноти.

“Завжди любив лаконічність! Питання “представництва ЛНР в Австрії” закрите. Danke, Österreich!” – додав дипломат.

Як відомо, раніше Україна передала Австрії ноту, упереджуючи намір “ЛНР” відкрити там “представництво”. Його нібито мав очолити громадянин Австрії, прибічник сепаратистів Донбасу Альфред Альмедер.

За словами представників “ЛНР”, “представництво” мало б займатися “інформаційно-просвітницькою діяльністю” та координувати доставку на окуповану українську територію гуманітарної допомоги.

Перед тим у чеській Остраві відкрилося фейкове “представництво ДНР” на базі однойменної громадської організації.

Читайте також:
МЗС України надіслало ноту з приводу відкриття в Чехії “представництва ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна