Суд відсторонив від посади донецького голову Рахункової палати й арештував контролерку

 

Солом’янський районний суд Києва відсторонив від посади голову Рахункової палати Романа Магуту. Про це “Українським новинам” повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергій Козачина.

“Відсторонили від посади. Засідання було минулого тижня”, – повідомив він.

Крім того, від посади відсторонена головний контролер – директор департаменту з питань АПК Рахункової палати Марія Шулежко.

Стосовно неї судом вибрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Як повідомляла “Новинарня“, 18 листопада Солом’янський районний суд Києва відправив Магуту під цілодобовий домашній арешт із контрольним браслетом до 16 січня 2017 року. НАБУ вимагало арешту, з огляду на те що чиновник може втекти в окупований Донецьк.

17 листопада детективи Національного антикорупційного бюро і прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру голову Рахункової палати у здійсненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків) Кримінального кодексу.
Досудовим розслідуванням встановлено, що в період із січня 2014 року по березень 2015 року він, діючи в інтересах головного контролера – директора департаменту з питань АПК Рахункової палати Марії Шулежко, шляхом підготовки та підписання низки службових документів сприяв незаконному відчуженню двокімнатної службової квартири у приватну власність родича Шулежко.

Як відомо, до переїзду на керівні посади в Київ Магута жив і працював у Донецьку. Рахункову палату він очолив при президенті Януковичу в 2012 році.

Читайте також:
Луценко підписав підозру голові Рахункової палати за махінації з житлом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна