Голову Рахункової палати відправили під цілодобовий домашній арешт із браслетом

 

Солом’янський суд Києва обрав голові Рахункової палати Роману Магуті запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт до 16 січня 2017 року. Про це повідомляють “Українські новини“.

Суддя Олександр Бобровник таким чином 17 листопада задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

При цьому суд зобов’язав підозрюваного носити електронний браслет стеження, здати закордонний паспорт, утримуватися від спілкування зі співробітниками Рахункової палати.

Клопотання про відсторонення Магути з посади голови Рахункової палати суд у п’ятницю не розглядав.

Як відомо, 16 листопада силовики вручили повідомлення про підозру голові Рахункової палати Роману Магуті, яку підписав генпрокурор Юрій Луценко (ч. 2 ст. 364 КК України, “зловживання владою або службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки”)..
Магуту, який очолює РП з 2012 року, звинувачують у тому, що він сприяв своїй підлеглій у незаконній приватизації квартири в центрі Києва.

Голова САП Назар Холодницький повідомляв: “Будемо добиватися або домашнього арешту, або застави у розмірі заподіяної шкоди”.
Водночас НАБУ просило арештувати підозрюваного, бо той може втекти в Донецьк, де в нього є нерухомість.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна