На Луганщині планують запустити пасажирський поїзд до “ЛНР” і відкрити КПВВ “Кіндрашівська-Нова”

 

На залізничній станції “Кіндрашівська-Нова” (Луганська область) планують побудувати контрольний пункт в’їзду-виїзду та запустити дизель-поїзд із підконтрольної Україні території в непідконтрольний Луганськ. Про це повідомила Харківська правозахисна група на своєму сайті, посилаючись на начальника станції “Кондрашовська-Нова” Максима Кухара, інформує “Новинарня“.

stantsiya-kindrashivska-nova-luganskЯк відомо, “Кіндрашівська-Нова” (“Кондрашовська-Нова”) – станція Луганської дирекції Донецької залізниці (Україна) між містом смт Станиця Луганська та окупованим містом Луганськ.

“Начальник станції повідомив, що в даний час відновлено залізничне сполучення і курсує приміський дизель поїзд від станції “Кондрашовська-Нова” до Лантратівки щодня, крім середи та неділі. Вартість проїзду до Старобільська становить 13,20 грн., до Лантратівки (напрямок до межі Харківської області) – 21,00 грн.”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що в даний час ведуться переговори з обома сторонами про запуск приміського дизель-поїзда, але на станції “Кондрашовська-Нова” вже ведуться роботи для підготовки КПВВ.

У будівлі вокзалу буде облаштовано 12 робочих місць прикордонників для перевірки документів. Готується приміщення для тих осіб, у яких відсутні документи, гардеробна і місце громадського харчування.

Вартість проїзду становитиме близько 20 гривень.

Планувалося запустити дизель-поїзд до Луганська до Нового року, але через затягування переговорів приблизна дата запуску точно невідома.

Нагадаємо, через провокації бойовиків досі не відбулося домовлене розведення сил на 2 кв. км у районі Станиці Луганської.

Як відомо, після активної фази війни на Донбасі в 2014 році пасажирське залізничне між ОРДЛО та підконтрольними Україні територіями було припинене.
Вантажні залізничні перевезення через лінію розмежування військового конфлікту на Донбасі відновлені з 25 червня 2016 року.

Читайте також:
“Укрзалізниця” відновила сполучення з окупованим Донбасом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна