“Укрзалізниця” відновила сполучення з окупованим Донбасом

Вантажні залізничні перевезення через лінію розмежування військового конфлікту на Донбасі відновлені з 25 червня 2016 року. Про це повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в ПАТ “Укрзалізниця”.

“З 1 червня до 24 червня діяла конвенція, яка забороняла вантажні перевезення з України на окуповану територію Донецької залізниці. З 25 червня перевезення відновлені”, – повідомили в компанії.

Як зазначав раніше в коментарі агентству керівник департаменту дирекції з комерційної діяльності “ДТЕК Енерго” Дмитро Маляр, енергохолдинг ДТЕК очікує відновлення поставок вугілля марки А з окупованих районів Донбасу.

“Спочатку причиною зупинки поставок був страйк залізничників на тому боці – вона припинилася. При цьому в ході бойових дій було пошкоджено залізничну інфраструктуру, зараз вона відновлюється. Але ситуація змінюється щодня, тому складно сказати, коли саме відновиться постачання”, – сказав він.

Раніше повідомлялося, що постачання вугілля марки А з окупованих районів Донбасу припинилося від початку червня через зупинку залізничного вантажопотоку на окупованій території.

Читайте також:
Україна продовжує купувати російське вугілля

Завдяки хакерам стало відомо, скільки й куди “ДНР/ЛНР” продає вугілля та металу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.