Президент дасть звання Героя кримському татарину Аметову, який перший загинув за Україну

 

Адміністрація президента з ініціативи громадських активістів запустила процес присвоєння звання Героя України (посмертно) кримському татарину Решату Аметову – першому, хто був убитий російськими окупантами в Криму за свою політичну позицію.
Про це, як передає “Новинарня“, на брифінгу в УКМЦ 21 листопада заявили Таміла Ташева, координатор громадської організації “Крим SOS”.

Вона нагадала, що 3 березня 2014 року Решат Аметов вирушив до військкомату записуватися у добровольці до лав Збройних сил України і після цього зник.

Згодом з’ясувалося, що 39-річний кримський татарин брав участь у мирному протесті проти окупації. Там на нього напали троє людей із так званих проросійських “загонів самооборони Криму” та повели у невідомому напрямку. Після цього на зв’язок Решат більше не виходив.

15 березня Аметова було знайдено мертвим у селищі Земляничне Білогірського району. На тілі чоловіка були численні ознаки катування, голову було обв’язано скотчем, а поряд з ним лежали наручники. Встановити особи вбивць не вдалося.
Решата Аметова поховали на міському кладовищі Сімферополя Абдал. Через його смерть сиротами лишилися троє дітей.

Читайте також:
Порошенко присвоїв звання Героя України двом 18-річним захисникам посмертно

Окупаційна влада в Криму затримала 21 татарина

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна