В Одесі відкрили пам’ятник воїнам, загиблим в АТО

 

Голова Служби безпеки України Василь Грицак у п’ятницю, 4 листопада, відкрив в Одесі пам’ятник воїнам, загиблим в зоні АТО.

Меморіал розташований у відомчому санаторії СБУ “Одеса”, що на Французькому бульварі. Його автор – відомий одеський скульптор Олександр Токарєв, повідомляє “Думська“.

“Зображені на монументі символічні білі голуби, стривожені ворогом, здіймаються вгору, закриваючи крилами карту України. За задумом автора, один з птахів впав, уражений ворогом”, – зазначає прес-центр СБУ.

“Надпис на камені – “З Богом та Україною у серці!”, – це девіз усіх справжніх патріотів, з яким вони щодня йдуть на ворога”, – сказав на церемонії голова СБ України.

У відкритті взяли участь керівники силових відомств регіону, представники місцевої влади та родичі загиблих героїв.

“Дуже важко відкривати такі пам’ятники, але ми повинні це робити, – зазначив Василь Грицак у в своєму виступі. – Зараз Україна змушена платити справжню ціну за свою територіальну цілісність і суверенітет. З перших днів війни військовослужбовці СБУ, разом із військовослужбовцями Міноборони, Національної гвардії, поліції, представниками добробатів, волонтерами робили все, щоб зберегти незалежність нашої країни. З перших днів ми несли втрати. За день до початку АТО загинув наш побратим Геннадій Біліченко. Далі були ще втрати. Цей пам’ятник – це символ тих душ і сердець молодих юнаків, які поклали свої голови, щоб ми могли жити”.

Мати загиблого Андрія Галущенка Зоя прочитала вірш на згадку про сина і висловила надію на те, що скоро війна закінчиться і більше в нас не буде приводів ставити такі пам’ятники.

“На Сході вирішується доля нашої країни. Але не тільки там, а в кожному домі, селі, місті. Від усіх нас залежить, чи буде наша держава вільною, чи вирветься вона з пазурів імперіалістичних намірів Москви. Я сподіваюся, що над Луганськом і Донецьком буде світити таке ж тепле і спокійне сонце, як над Одесою”, – сказала Зоя Галущенко.

Раніше СБУ оприлюднила офіційну кількість своїх службовців, загиблих і поранених на Донбасі.

Читайте також:
СБУ розкрила плани з дестабілізації ситуації в 10-15 областях України, – Грицак в Одесі

Про що не говорить держава. “Новинарня” з’ясувала точні втрати в АТО всіх силових структур

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна