Через погане харчування в ЗСУ притягнуто до відповідальності 23 особи

 

За неякісну організацію харчування в низці військових частин до відповідальності притягнуто 23 особи. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак за результатами перевірки в/ч, повідомляє прес-служба МОУ.

“Після проведення перевірок у певній кількості військових частин було виявлено низку порушень. Це стосується і обліку особового складу, і якості продуктів харчування, а також якості самої послуги з харчування. Це неприпустимо. Тому я прийняв жорсткі рішення щодо тих осіб, дії яких призвели до таких наслідків. Я не бачу кар’єрного росту для командира, який байдуже ставиться до своїх підлеглих. За організацію харчування персональну відповідальність має нести командир”, — зауважив генерал армії Полторак.

Загалом, за неякісну організацію харчування, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 23 особи. Серед них – два керівники звільнені з посад, п’ятьох попереджено про повну службову невідповідність, два понижені в посаді, троє отримали сувору догану, вісім осіб отримали догану.

Як зазначив у “Фейсбуці” помічник міністра Юрій Бірюков, рішенням Полторака були покарані кілька десятків людей, “рівнем начпродів та заступників по тилу військових частин”.

Також Бірюков додав, що у 2016 році зафіксовано лише 9 актів від командирів військових частин із зауваженнями щодо якості харчування особового складу.

“Усі інші акти підписані  без зауважень. Порядку у військових частинах не буде, поки командири “на місцях” будуть спокійно підписувати всі акти”, – написав він.

Бірюков нагадав, що з 2017 року розпочинається планове переведення ЗСУ на змішану систему харчування, процес триватиме три роки.

Читайте також:
Скандал із харчуванням у 95-й бригаді: керівним офіцерам урізали зарплати

Скандал із харчуванням у “Десні”:
МО розриває контракт із постачальником, Полторак підключив прокуратуру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна