Найвищий полісмен України отримав підозру в побитті інваліда АТО. ОНОВЛЕНО

 

Прокуратура Івано-Франківської області повідомила про підозру керівникові управління патрульної поліції у перевищенні влади – побитті ветерана АТО. Про це інформує прес-служба регіональної прокуратури. Водночас у поліції заперечують зміст обвинувачень.

За даними місцевих ЗМІ, підозрюваний – начальник управління патрульної поліції міста Івано-Франківськ Дмитро Міхалець, “найвищий полісмен України” зростом 2,05 метра. Його підозрюють у побитті учасника АТО.

Потерпілий – Іван Чайковський, працівник МВС, ветеран батальйону спецпризначення “Івано-Франківськ”, інвалід другої групи, “який пройшов Іловайськ і полон”.
Він розповів, що Міхалець “після словесної перепалки зірвався із стільця, схопив його за руки і кинув до підлоги під крісла”.

Причиною інциденту стало порушення ПДР – неправильне паркування, що сам Чайковський визнає.

За даними прес-служби прокуратури, на початку вересня поточного року до керівника управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську звернувся учасник АТО, який висловив незгоду з постановою про накладення на нього адміністративного стягнення.

“Не дослухавши заявника, посадовець наказав останньому залишити кабінет. Коли учасник бойових дій продовжив відстоювати свою позицію, поліцейський, не маючи жодних підстав для застосування фізичної сили, демонструючи значну фізичну перевагу, спричинив потерпілому легкі тілесні ушкодження, що підтверджується висновком судово-медичного експерта.
Перевищення службових повноважень супроводжувалось насильством, болісними та такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями”, – йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Прикарпаття.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом івано-франківської прокуратури. Наразі до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді застави, а також відсторонення підозрбваного від займаної посади.

Зазначається, що під перевищенням влади мається на увазі вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що завдали істотної шкоди правам, інтересам окремих громадян та супроводжувалися насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч. 2 ст. 365 КК України).

Водночас один із користувачів “Фейсбукі” описує інші обставини події.

“Дійсний працівник МВС, колишній ДАІшник Іван Чайковський (УБД в АТО в складі батальйону МВС “Івано-Франківськ”) порушив ПДР, за що по відношенню до нього було складено протокол про правопорушення.

Замість того, щоб в визначеному законом порядку оскаржити протокол, або погодитись з ним, Чайковський приїжджає до управління ПП в Івано-Франківській області (де й працює) і влаштовує там істерику в кабінеті керівника ПП Дмитра Михальця.

Його словесна істерика переросла в нецензурну лайку, хуліганські вчинки, кидання документів в лице Михальцю, в результаті чого Міхалець змушений був вивести Чайківського з кабінету.

Так як Міхалець, на відміну від гумового бувшого ДАІшника, справді міцний чоловік, і через фізичний спротив (і, до речі, фізичний спротив працівнику поліції) самого Чайківського, на руці Чайківського залишився невеликий синець.

В кабінеті Михальця була присутня як свідок командир батальйону ПП Ірина Зелінська.

Сам “патєрпєвший атошнік” Іван Чайковський визнав на відео, що дійсно порушував ПДР, “визнає вину, просто хотів оскаржити через то, шо вони неправильний знак вписали”.

Два місяці проводили “розслідування”, наслідком котрого стала підозра керівнику поліції?
І після всіх показів, йдеться про “перевищення”?
Тобто представник закону не мав право вивести з кабінету громадянина (котрий є дійсним представником закону і повинен знати й дотримуватись норм законодавства), котрий здійснює хуліганські вчинки у приміщенні управління поліції, не підкоряяється законним вимогам представника поліції? Може, треба було ППС викликати для цього?..

А тепер ще й вимога 100 тисяч гривень застави (для Міхальця)”, – пише користувач Яків Євгенович.

Читайте також:
В Києві розстріляли чоловіка, підозрюваного у вбивстві бійця АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна