Інвалідам АТО та родинам загиблих виділять кошти на самостійне придбання житла. ОНОВЛЕНО, ДОКУМЕНТИ

 

Кабінет Міністрів затвердив механізм цільової грошової компенсації для придбання житла сім’ями загиблих учасників антитерористичної операції та інвалідами з числа учасників АТО. Відповідне рішення прийнято урядом на засіданні 19 жовтня.

“Замість того, щоб будувати житло, людям треба дати гроші, і люди собі придбають житло”, – зазначив прем’єр Володимир Гройсман.

Це означає можливість самостійно обирати найбільш прийнятне житло та купувати його за рахунок коштів грошової компенсації, наданої урядом, інформує Центр допомоги учасникам АТО.

Рішення прийнято з метою реалізації передбаченої державним бюджетом субвенції (299 млн. 970 тис. грн.) на будівництво та придбання житла для вищевказаних категорій осіб.

Крім того, документ передбачає право зазначених осіб отримувати (за бажанням) грошову компенсацію за належне їм житло.

Як зазначив міністр оборони Степан Полторак, це виключить корупційну складову.

На думку урядовців, таким чином, люди самі зможуть вибрати собі необхідне житло, місце проживання та докласти у разі можливості власні кошти, аби придбати краще житло.

“Прийняття даного рішення сприятиме ефективному використанню бюджетних коштів та дасть можливість уникнути незадоволення житлом, придбаним органами державної влади для вищезазначеної категорії населення”, – зазначено в повідомленні.

Порядки, що додаються >>>

Герб України

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 19 жовтня 2016 р. № 719

Київ

Питання забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців,
які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а
також інвалідів І—ІІ групи з числа військовослужбовців, які
брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов

Відповідно до частини другої статті 97 Бюджетного кодексу України, статті 481 Житлового кодексу Української РСР Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити такі, що додаються:

Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів I—II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов;

Порядок виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення членам сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідам I—II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов.

2. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 20 травня 2015 р. № 348 “Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів I—II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов” (Офіційний вісник України, 2015 р., № 44, ст. 1373).

Прем’єр-міністр України                                                                 В. ГРОЙСМАН

Читайте також:
Порошенко вручив нацгвардійцям сертифікати на нове житло

СБУ викрила схему афери з житлом для військових і АТОвців на Дніпропетровщині

Міноборони прозвітувало, скільки квартир і за які кошти зараз надають військовослужбовцям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна