СБУ викрила схему афери з житлом для військових і АТОвців на Дніпропетровщині

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою викрили механізм багатомільйонних розтрат бюджетних коштів, виділених Міністерством оборони для будівництва житла військовослужбовцям та учасникам антитерористичної операції у місті Кам’янське на Дніпропетровщині (кол. Дніпродзержинськ).

Дві комерційні структури у минулому році виграли тендер на будівництво житла для військових, на що отримали з бюджету понад 21 млн. гривень.

“Співробітники спецслужби з’ясували, що ділки замість зведення нового будинку викупили стару недобудову, в якій і виділили квартири військовослужбовцям”, – інформує прес-центр СБУ.

Експертиза встановила, що житло не відповідає державним будівельним нормам, а реальна вартість квартир у декілька разів нижча.

Під час обшуків в офісах, автомобілях та за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили 10 тисяч доларів США і документацію, яка доводить здійснення оборудки з бюджетними коштами.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрати або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).
Зазначені дії караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розтрати державних коштів. Розмір завданих бюджету збитків встановлюється, зазначають в СБУ.

Читайте також:
Житло для військових у порядку експерименту купуватимуть за системою ProZorro

Міноборони прозвітувало, скільки квартир і за які кошти зараз надають військовослужбовцям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна