Харківську ОДА очолила 32-річна Юлія Світлична

 

Нова голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична була представлена президентом Петром Порошенком на його зустрічі з керівництвом та депутатським корпусом Харківщини під час робочої поїздки в область 15 жовтня.

Глава держави підписав указ  №462/2016 про призначення Світличної головою Харківської ОДА. Донедавна вона працювала заступницею голови ОДА, а після переведення Ігоря Райніна в Київ на пост голови адміністрації президента була в.о. керівника області.

Президент наголосив, що для призначення на цю посаду проводився “дуже жорсткий  і конкурентний конкурс”, у відповідності із новим законом “Про державну службу”, і в ньому перемогла Юлія Світлична.

Порошенко зазначив, що цей факт вносить серйозну корективу у гендерну складову кадрової політики України і зауважив, що нова керівниця ОДА увійшла до “вищої ліги української політики”.

Світлична стала наймолодшим керівником області в Україні.

Призначення 32-річної голови ОДА знаменує прихід нового покоління, яке сформувалося у часи незалежності Української держави, сказав також президент, додавши, що трудова діяльність Юлії Світличної пов’язана зі Слобожанщиною, “її поважають, вона дуже добре знає регіон, проблеми регіону”.

“Хочу наголосити, що вона користується повною підтримкою Президента. Це гарантія і запорука того, що я буду приділяти велику увагу Харківщині”, – заявив Петро Порошенко.

“Я впевнений, що результат, який може продемонструвати Харківщина, і вже демонструє – це приклад, який здатний  надихнути всю країну”, – цитує Порошенка його прес-служба.

Президент також наголосив на важливості продовження реформи децентралізації. “Харківщина у нас є чемпіоном по створенню нових територіальних громад, яка бере не кількістю створених громад, а якістю процесу”, – зазначив він.

Як відомо, 29 серпня президент Петро Порошенко оголосив про відставку Бориса Ложкіна з посади глави АП і призначення на його місце екс-глави Харківської ОДА Ігоря Райніна.
30 серпня Порошенко призначив Юлію Світличну в.о. голови ХОДА.
4 жовтня конкурсна комісія з питань вищого корпусу держслужби обрала Світличну головою обласної державної адміністрації.

Досьє

Юлія Світлична – депутат Харківської обласної ради 7-го скликання, керівник фракції БПП “Солідарність”, голова постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону і міжнародного співробітництва.

Освіта: Харківський державний університеті харчування та торгівлі (міжнародна економіка), здобула диплом з відзнакою та спеціальність економіст-міжнародник (2001-2005);
Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при президентові України; здобула диплом з відзнакою магістра державного управління та закінчила аспірантуру за фахом “механізми державного управління” (2009-2012).

У 2006 році була заступником генерального директора ТОВ “Гамма”. Того ж року стала головним спеціалістом відділу інвестиційної політики Головного управління економіки Харківської обласної державної адміністрації; у 2007-2008 рр. – начальник відділу цінової політики Головного управління економіки ХОДА; 2008-2009 рр. — начальник відділу розвитку підприємництва та ринкових відносин Головного управління економіки ХОДА.

З 2012 по 2014 рік була заступником директора ТОВ “Дорніт”.

У 2014 році повернулася на державну служби: спочатку директор департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА, з кінця 2014-го — заступник голови ХОДА.

Незаміжня, дітей не має.

Знає англійську та польську мови. Захоплюється великим тенісом, бере участь у щорічному харківському марафоні.

Володіє двома квартирами й автомобілем. У 2015 році задекларувала 133,7 тис. грн. доходів.

Влітку 2015 року було оприлюднено листи зі зламаної електронної пошти тодішнього голови адміністрації Ігоря Райніна, в яких зокрема містилися елементи інтимного спілкування “губернатора” зі своєю заступницею.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна