Не “день мужчини”. Ветеран АТО пояснив, чиє свято 14 жовтня

 

Євген Дикий
громадський активіст, ветеран АТО, екс-командир взводу батальйону “Айдар”, викладач Києво-Могилянської академії 

Чиє завтра свято? (FB)

Аеророзвідниця Маша Берлінська звернула увагу на такий собі моментик, що я був ледь не впустив: із завтрашнього свята захисників України вже виявляються старанно роблять “новое 23 февраля”, “день мужика” тощо, з усім гендерно-совковим лайном, притаманним колишньому “дню савєцкой арміі і нікагда нє ваєвавших мущінок”.

Ясне діло, що жодний із тих, хто був “там”, тобто жодний із НАС, ніколи на таке лайно не поведеться – ми всі чудово пам’ятаємо, скільки в лавах “добробатів” було дівчат, як вони воювали абсолютно на рівних із хлопцями, як потім дехто з них, попри всю шовіністичну армійську бюрократію, пробивався на контракт у ЗСУ та добивався нормальних бойових спеціальностей замість пропонованих по старих совкових уставах “связісток-машиністок”.

І так само пам’ятаємо, один зі скількох потенційно боєздатних “носіїв Y-хромосоми, штанів та довіску у штанах”, реально перейшов із категорії “мужик за паспортом” в категорію “захисник Батьківщини”, а скільки лишилось по домівках, “бо вони тут потрібніші для країни”, “бо це не їхня війна”, “бо хай там Порошенко перший піде” тощо…

Тому для НАС все просто – це наше свято, наше абсолютно поза віком, статтю та гендером – свято всіх тих, хто реально захищав та продовжує захищати країну, хто зі зброєю в руках, хто лікуючи, годуючи та одягаючи тих, хто зі зброєю – свято всіх напряму причетних до цієї війни.

Та ще в більшій мірі свято тих, хто ще до цієї війни, у значно важчих за наші умовах боронив нашу країну від окупантів – знову ж таки, поза гендером, всіх тих, хто ризикував іти в повстанські ліси, в бандерівське підпілля, піднімав повстання в ГУЛАГу…

Свято пам’яті всіх, хто не дожив до оголошення цього дня офіційним святом, бо поклав голову у боротьбі за країну.

Але ж НАС абсолютна меншість порівняно з “диванним соціумом”, який “хаває” всьо, що ллється йому в голову з “ящика”.

І єдиний шанс до цього соціуму достукатись – це щоденно вживу та через соцмережі (єдину нашу альтернативу не-нашим мас-медіа) пояснювати, пояснювати, пояснювати…

От і про завтрашній день – про те, ЧИЙ він, про кого, і для кого, – давайте чітко роз’яснювати на кожному кроці! Це – не “день хохляцького мущінкі”, це – День Захисника України. Не більше та не менше.

Репост, і вітання “з наступаючим” – всім тим НАШИМ, хто заслужив завтрашнє свято!

А всім решті – від нас халявний вихідний, “тоже хлєб”, як кажуть 🙂

Читайте також:
Народ і армія єдині.
Як “регіональні” міста Донеччини готуються святкувати Покрову “без 9 травня”

Третина контрактників ЗСУ цього року – жінки

Жінкам дозволили служити в ЗСУ на “бойових” посадах

“Марш невидимого батальйону”: Генштаб скасував наказ про відмову приймати жінок на контракт ЗСУ. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна