На Вінниччині фермери використовували рабську працю понад сотні безхатьків

 

Правоохоронці викрили у Немирівському районі на Вінниччині фермерське господарство, де незаконно утримували 103 безпритульних, змушуючи їх займатися непосильною працею. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Зловмисники обманом залучали до сезонних сільськогосподарських робіт у яблуневих садах безхатченків з Вінницької, Житомирської, Кіровоградської та Запорізької областей.

“Їм обіцяли три – чотири тисячі гривень зарплати щомісяця, проте гроші не платили, натомість відбирали документи, забороняли виходити за територію господарства, змушували працювати по 14-16 годин на добу, залякували і били за непокірність. Чоловіків та жінок утримували разом, напівголодними, на баланді. Будь-яка медична допомога була відсутня”, – йдетьс в повідомленні відомства.

У рамках кримінального провадження за ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України проводяться обшуки у господарстві та помешканнях керівництва ферми. Правоохоронці вже затримали бригадира, у приміщенні якого виявлено паспорти, вилучені у людей.

Триває опитування співвласників господарства.

Правоохоронці зазначили. що вживаються заходи щодо надання притулку безхатченкам, розміщення їх у пристойних умовах. Одна з жінок терміново госпіталізована з діагнозом: двостороннє запалення легень.

Вирішується також питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.