Спроби розведення військ на Донбасі продовжаться 7 і 9 жовтня

 

Реалізація рамкового рішення про розведення сил у трьох зонах на Донбасі буде продовжена 7 і 9 жовтня в Петрівському і Станиці Луганській. Про це повідомила в соцмережі Дарка Оліфер – прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми – після переговорів 5 жовтня.

“Ключове питання порядку денного Тристоронньої контактної групи – порушення режиму припинення вогню. Представники ОРДЛО продовжують обстріли, зокрема і на ділянках, де має відбутися розведення сил і засобів – Станиці Луганській та Петрівському. Зокрема, 30 вересня та 3 жовтня 2016 року Петрівське було обстріляне з гранатометів; у період з 22 вересня по 4 жовтня 2016 року Станиця Луганська була обстріляна 18 разів. Слід зазначити, що обстріли відбуваються вночі, коли ситуацію не контролює СММ ОБСЄ”, – заявила Оліфер.

Вона нагадала, що Україна послідовно виконує взяті на себе зобов’язання з виконання і рамкового рішення, і всього комплексу Мінських угод.

“Саме тому реалізація рамкового рішення буде продовжена: 7 жовтня відведення буде відбуватися у Петрівському, а 9 жовтня – у Станиці Луганській. Особливо наголошую: відведення відбудеться тільки за умови відсутності обстрілів, одночасного відведення з протилежного боку і під контролем СММ ОБСЄ”, – зазначила прес-секретарка Кучми.

Читайте також:
МЗС пояснило, чому розведення військ на Донбасі не відбулося на двох ділянках

“Два роки по тому”. Волноваха вже мітингує проти відведення ЗСУ

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську Тристоронньою контактною групою було підписано рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі в трьох “зонах безпеки” площею 2 кв. км – поблизу населених пунктів Петрівське (ОРДО), Золоте та Станиця Луганська (Луганська область).
Відповідно до угоди, СММ ОБСЄ має здійснювати на постійній основі моніторинг та верифікацію процесу розведення сил і засобів на узгоджених ділянках розведення.
На сьогодні розведення сил відбулося тільки поблизу Золотого на Луганщині. В інших двох зонах ЗСУ залишаються на старих позиціях з огляду на агресивні дії бойовиків.

Читайте також:
“Підвищена бойова”. Що відбувається на лінії розведення військ у районі Золоте

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна