“Два роки по тому”. Волноваха вже мітингує проти відведення ЗСУ

 

На центральній площі міста Волноваха Донецької області в середу, 5 жовтня, відбувся мітинг проти відведення українських військ із займаних позицій у цьому районі, передає “Новинарня” з посиланням на ефір телеканалу “112 Україна “.

На мітингу були присутні близько 200 осіб, жителі не тільки Волновахи, а й Мар’їнки та Маріуполя. Вони заявили, що “відведення військ – це злочин”.

miting-proti-vidvedennya-viysk-volnovahaЯк відомо, в 2014 році на Донеччині відбувалися мітинги на підтримку “російської вести” та проти приходу на Донбас Збройних сил України.

Тепер місцеві мешканці вважають, що відведення підрозділів ЗС України з району села Петрівське відкриє бойовикам “ДНР” дорогу для наступу на Богданівку, Старогнатівку та Волноваху.

Як інформує кореспондент “24-го каналу“, люди прийшли на мітинг із синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами, а також з плакатами “Ні виведенню українських військ”, “Волноваха проти відводу військ” тощо.

Представники громадських організацій, присутні на зібранні, склали колективне звернення до президента Петра Порошенка з проханням не допустити відведення військ.

zvernennya-do-prezidenta-proti-vidvedennya-viysk-volnovaha

Відео:

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську Тристоронньою контактною групою було підписано рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі в трьох “зонах безпеки” площею 2 кв. км – поблизу населених пунктів Петрівське (ОРДО), Золоте та Станиця Луганська (Луганська область).
Відповідно до угоди, СММ ОБСЄ має здійснювати на постійній основі моніторинг та верифікацію процесу розведення сил і засобів на узгоджених ділянках розведення.
На сьогодні розведення сил відбулося тільки поблизу Золотого на Луганщині. В інших двох зонах ЗСУ залишаються на старих позиціях з огляду на агресивні дії бойовиків.

Читайте також:
МЗС пояснило, чому розведення військ на Донбасі не відбулося на двох ділянках

“Підвищена бойова”. Що відбувається на лінії розведення військ у районі Золоте

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна