“Стараннями” авіації Путіна за останні дні в Алеппо вбито майже сто дітей

 

Щонайменше 96 дітей загинули і 223 отримали поранення в східній частині утримуваного поміркованими повстанцями Алеппо, починаючи з п’ятниці, 23 вересня. Про це повідомляє “Європравда” з посиланням на ЮНІСЕФ.

“Діти Алеппо опинилися у жахливій пастці. Немає слів, щоб описати страждання, які вони відчувають”, – заявив заступник виконавчого директора ЮНІСЕФ Джастін Форсайт.

За інформацією ЮНІСЕФ, в східному Алеппо “залишилося лише 30 лікарів, бракує медичного обладнання для надання екстреної допомоги, поранених стає все більше і більше”.

Один з місцевих лікарів розповів ЮНІСЕФ, що дуже часто діти помирають від отриманих поранень саме тому, що немає можливості надати їм кваліфіковану допомогу через брак обладнання та медикаментів.

Раніше повідомлялося, що США пригрозили Росії припинити співпрацю у питанні мирного врегулювання в Сирії через те, що сирійська урядова армія за підтримки російської авіації не припиняє бити по Алеппо з часу завершення тижневого перемир’я 19 вересня.

Одним із кричущих випадків став авіаудар Росії по гуманітарному конвою ООН, внаслідок якого загинула 21 особа.

25 вересня ЄС і США оприлюднили жорстку заяву з приводу дій російської воєнщини в Сирії.

Читайте також:
Французький екс-міністр пояснив логіку “реальної політики”,
за якою Європа скасує санкції проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна