Меркель готова допомогти в лікуванні Умерова

 

Німеччина готова надати допомогу в лікуванні заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Про це заявила федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови із президентом Петром Порошенком, інформує прес-служба президента України.

“Ангела Меркель також вчергове підтвердила виконання Україною всіх критеріїв для набуття громадянами безвізового режиму з ЄС”, – сказано у повідомленні прес-служби.

Канцлерка висловила співчуття у зв’язку з 75-ми роковинами трагедії в Бабиному Яру, жертв якої вшановують в Україні в ці дні. “У цей день ми з вами”, – сказала Меркель.

У свою чергу Порошенко проінформував щодо обстрілів з боку російських бойовиків, всупереч домовленості про припинення вогню. Він також наголосив на важливості безперешкодного доступу ОБСЄ до всіх районів окупованої території.

Президент закликав активізувати міжнародні зусилля для звільнення всіх українських заручників.

Читайте також:
Прес-служби Порошенка і Меркель по-різному інтерпретували їхню розмову

Умерова оштрафували, Меджліс забороняють.
У низці країн проходять акції на підтримку кримських татар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна