Прес-служби Порошенка і Меркель по-різному інтерпретували їхню розмову

 

Президент Петро Порошенко звернувся до федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель з проханням допомогти з лікуванням заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Про це він сказав Меркель під час телефонної розмови в суботу, 17 вересня, повідомляє прес-служба президента.

“Петро Порошенко також звернувся до Ангели Меркель з проханням надати заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову можливість для проходження лікування в одному з медичних закладів Німеччини”, – йдеться в повідомленні Банкової.

Крім того, співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі. Президент України наголосив на необхідності повного припнинення вогню російськими бойовиками і необхідність звільнення усіх заручників.

Співрозмовники домовилися продовжити координувати зусилля для виконання Москвою безпекових умов Мінських домовленостей і припинення російської агресії проти України, інформує прес-служба АП.

Водночас трактування розмови німецькою стороною має свої особливості.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала президента Петра Порошенка до виконання політичних зобов’язань з виконання мінських домовленостей. Про це повідомляє Reuters з посиланням речника уряду ФРН.

“Канцлерка висловила думку, що наступні тижні мають бути використані для вирішального кроку вперед”, – ідеться в повідомленні.

За даними Reuters, під час розмови Меркель сказала Порошенку, що важливо, щоб і Росія, і Україна демонстрували політичну волю досягти угоди.

У повідомленні АП про такий заклик Меркель нічого не повідомлялося.

Раніше законодавчо ухвалити особливий статус Донбасу, вибори на окупованих територіях та амністію бойовиків Україну закликали голови МЗС Німеччини та Франції.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна